Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

OŠTETILI SINDIKAT ZA 700.000 EVRA

Uhapšeni sindikalci "Kolubare"

Autor: Tanjug | 19.03.2013 - 16:28:00h | Komentara: 0

Beogradska policija uhapsila je danas petoro osumnjičenih da su za gotovo 700.000 evra oštetili Nezavisni sindikat Kolubare u Lazarevcu, saopštio je MUP Srbije.

Kolubara

Uhapšeni su predsednik Nezavisnog sindikata Kolubara iz Lazarevca Saša L. (1966), vlasnica trgovinske radnje "Shop" iz Beograda Snežana K. (1969), radnika te radnje Jovan T. (1966), bivši predsednik Nezavisnog sindikata Kolubara iz Lazarevca Zoran V. (1957) i poverenik Nezavisnog sindikata Kolubara Ljubiša M. (1962), svi iz Lazarevca.

Oni se terete za krivično delo zloupotrebe službenog položaja.
"Osumnjičeni su u nameri da neosnovano prisvoje novac sa računa Nezavisnog sindikata Kolubara iz Lazarevca,(koji se finansira uplatama članova sindikata od aprila 2010. godine do decembra 2011. godine, protivpravno prisvojili iznos od 68,83 miliona dinara na štetu sindikata", navela je policija.
Policija ih tereti da su ugovorili isporuku robe iz proizvodnog programa firme "Metalac-metalurgija" iz Novog Sada, za potrebe radnika Rudarskog basena Kolubara u ukupnom iznosu od 38,6 miliona dinara.
"Od toga, stvarno je radnicima isporučeno robe u vrednosti od 6,1 miliona dinara, dok su ostatak robe u iznosu od 32,5 miliona dinara osumnjičeni na 'crno', bez evidentiranja, prodali preko trgovinske radnje 'Shop' iz Beograda.
Oni su potom falsifikovali dokumentaciju o prijemu robe i administrativnim zabranama na ime radnika koji robu nisu primili, da bi prikrili zloupotrebe", navodi se u saopštenju policije.
Osumnjičeni su, kako je naveo MUP, izvršili plaćanje sa računa Nezavisnog sindikata Kolubara na račun trgovinske radnje "Shop", u iznosu od 37,9 miliona dinara dinara, bez pravnog osnova, pošto je "Shop" radnicima Kolubare isporučio robu samo u vrednosti od 4,6 miliona dinara, dok su ostale fakture bile fiktivne, a sačinila ih je osumnjičena Snežana K. čime je pribavljena protivpravna imovinska korist radnji "Shop" u iznosu od 33,2 miliona dinara.
Osumnjičeni Zoran V. Saša L. i Ljubiša M. su od početka 2008. godine do kraja 2011. godine, kao ovlašćena lica Nezavisnog sindikata Kolubara podigli gotov novac sa računa, koji nisu predali na blagajnu sindikata radi evidentiranja, niti su trošenje tog novca pravdali računima, nego su prisvojili više od tri miliona dinara.
"Na napred opisani način osumnjičeni su protivpravno za sebe prisvojili 68.829.007,00 dinara (oko 700.000 evra), a sve na štetu Nezavisnog sindikata Kolubara iz Lazarevca", navela je policija.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP