Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

SRBI KRALI DIJAMANTE PO ITALIJI

Uhapšeni srpski pljačkaši dijamanata

Autor: M. Dudvarski | 04.11.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Četiri srpska državljanina uhapšena su u spektakularnoj akciji italijanske policije u letovalištu Flaminija zbog sumnji da su u više navrata opljačkali nekoliko kuća. Prilikom hapšenja, u njihovom automobilu “lančija delta” pronađen je zlatan nakit, biserne ogrlice, oko 5.000 dolara i 3.000 evra, 55 tableta amfetamina...

Zaplenjeni novac i nakit

Zaplenjeni novac i nakit

- Uhapšeni su M. J. (20) i M. J. (25), zatim Ž. M. (29), kao i M. J. (49). Oni su bili specijalizovani za provale i imali su prebivalište u Kampanji, a dvojica najmlađih se sumnjiče i za posedovanje droge - pišu italijanski mediji.
Policija je organizovala zasedu u blizini železničke stanice, gde je primećena ova četvorka pljačkaša. Oni su pokušali da napuste grad jer su imali informacije da im je policija na tragu.


- Samo što su parkirali svoj automobil, inspektori italijanske policije su ih pohapsili. Pretresom “lančije” pronađene su rukavice, baterijske lampe i dragocen plen: zlatni nakit, biserne ogrlice, novac (više od 5.000 dolara i 3.000 evra) i tri dijamanta različite čistoće koji su se nalazili u blister pakovanju. Otkriveno je i 55 tableta amfetamina i metamfetamina - navodi italijanska policija i dodaje da je banda bila specijalizovana za pljačke kuća i da su dijamanti i lekovi koji se preprodaju kupljeni od prodaje ukradenog zlata.

Takođe, tamošnja štampa navodi da su dvojica od četiri uhapšena Srbina zadržana, a dvojica su puštena na slobodu. M. J. (49) pritvoren je jer je za njim već postojao nalog za hapšenje jer je počinio pljačku u Abrucu, a zadržan je i Ž. M.

Nepoznato poreklo dijamanata


U međuvremenu, policijska stanica je dobila brojne telefonske pozive od ljudi koji sumnjaju da ih je opljačkala srpska banda.
- Konkretno, stanovnica Nelaskolana je zvala policiju i izjavila da je njoj pre više nedelja iz kućnog sefa odneto više dijamanata, kao i novac. Ali kada su upoređene fotografije njenih dijamanata i ovih koji su nađeni kod srpskih pljačkaša, ispostavilo se da dijamanti nisu isti - naveli su italijanski policajci.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP