Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

LISICE

Uhapšeno 10 lica zbog sumnje da su oštetili budžet Srbije za preko 9 miliona dolara!

Autor: Fonet | 06.03.2013 - 15:27:00h | Komentara: 4

Uprava kriminalističke policije saopštila je danas da je na teritoriji Smedereva, Kragujevca, Pančeva, Jagodine i Beograda uhapsila 10 lica zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja i oštetili budžet Srbije za 9,05 miliona dinara.

Uhapšeni su vlasnik preduzeća "Jelić petrol" DOO Vodice iz Smederevska Palanka D.J, radnik ovog preduzeća S.A, programer S.B, N.V, S.M, D.S, G.D, S.A, vlasnik preduzeća "PAN-PETROL 2000" DOO Vojka iz Beograda D.F. i vozača cisterne S.R.

pokrivalice

Uhapšeni zbog zloupotrebe službenog položaja| Foto: Shutterstock

Osumnjičeni D.J. je, uz pomoć ostalih, kao direktor i vlasnik preduzeća u čijem sastavu je pet benzinskih stanica, kupio više od 217 tona nafte, preko 128 tona TNG i 780 kilograma propana, navodi se u ispravljenom saopštenju
Ministarstva unutrašnjih poslova.
Robu je dalje prodavao, a promet nije evidentirao u poslovnoj dokumentaciji, navodi se u saopštenju.
Osumnjičeni je sebi pribavio protivpravnu korist u iznosu od preko 35,5 miliona dinara, a budžet Srbije oštetio za iznos pripadajućeg poreza i akciza u iznosu od 9.051.533,45 dinara.
U cilju prikrivanja prodaje nelegalnog goriva, osumnjičeni je angažovao S.A. i S.B. da instaliraju elektronske komponenata hardvera i softvera na aparatima za točenje goriva na benzinskim stanicama.
U saopštenju se navodi da je D.J. osumnjičen da je na taj način vraćao brojčanike i tako prodavao nelegalno kupljeno gorivo bez evidentiranja kroz fiskalnu kasu u benzinskoj stanici.
Poslednji komentari
  • Komandos Vreme: 06.03.2013 18:08h

    Postavlj se pitanje da li ce krivci provesti onoliko vremena u zatvoru koliko zasluzuju. Ako se podsetimo afere vezane za kradje u Kolubari akteri i dalje setaju slobodno i bogate se na racun radnika.

  • duki Vreme: 06.03.2013 18:54h

    Kada će početi hapšenje ratnih profitera koji su se obogatili početkom devedesetih pa nadalje.Takvih ima mnogo po Beogradu.Samo treba pogledati koliko imaju nekretnina,aviona,kamiona,jahti,tržnih centara,poslovnih prostora,firmi itd.Mnogi su se obogatili u toj nesreći uvozili raznu robu a porez nisu plaćali,krali,otimali i narodu podvaljivali najlošiji kvalitet robe,zaradili pare i otrovali narod.Oni su se bavili organiziranim kriminalom samo treba pogledati ko šta ima i daj dokaze da si to zaradio legalno a ako nemaš odmah u zatvor i oduzimanje imovine.

  • Mima Vreme: 07.03.2013 07:59h

    Hajde ,molim vas,za promenu,nađite jednog jedinog direktora ili političara koji nije krao. Stavite ga na naslvnu stranu sa ordenom kojintreba da dobije...

  • Jelena Vreme: 10.03.2013 12:51h

    Hahahhahaa, i za to ce dobiti CELIH dva meseca . mozda i tri.. a posle ce tuziti Srbiju za uvredu casti ...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP