Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

AKCIJA JAGODINSKE POLCIIJE

Uhapšeno 11 osoba zbog mita i prevara u osiguranju!

Autor: Tanjug | 12.11.2013 - 14:05:00h | Komentara: 0

Jagodinska policija uhapsila je 11 osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela primanje mita, davanje mita i prevara u osiguranju i oštetili kompaniju "Dunav osiguranje" i "Sava osiguranje" za 1.638.720,60 dinara, saopšteno je danas iz MUP-a Srbije.

pokrivalice

Uhapšeno 11 osoba zbog prevara u osiguranju | Foto: Shutterstock

U nastavku akcije na suzbijanju zloupotreba u privrednom poslovanju, po naredbi Višeg javnog tužilaštva u Kragujevcu uhapšeni su procenitelji šteta u Službi za naknadu šteta kompanije "Dunav osiguranje" M.P., D.N., Z.P., V.M., A.A., D.I. , S. A., G.S., J. P., D.T. i J.I.


Kako je navedeno, postoje osnovi sumnje da je M. P. od jula do avgusta 2013. godine zahtevao i primio poklon da, u okviru svog službenog ovlašćenja, ne izvrši službenu radnju koju bi morao izvršiti.

Tako je, osumnjičeni M.P., suprotno odredbama o proceni štete, po primljenom zahtevu osumnjičenog Z.P. za naknadu štete po osnovu polise auto-osiguranja primio poklon u iznosu od 100 evra, i obećanje poklona u iznosu od pet odsto od visine obračunate i isplaćene štete.

Osumnjičenom M. P., prethodno je D. N. predočio da oštećenje nije nastalo u predmetnoj saobraćajnoj nezgodi.

U saopštenju je navedeno i da postoje osnovi sumnje da je M.P. poklon primio kako bi za uzvrat sačinio i potpisao Zapisnik o oštećenju vozila sa neistinitom sadržinom, iako je znao da isti služi za isplatu naknada po polisi osiguranja u iznosu od 549.469 dinara, na ime navodno nastale štete.
Sumnja se da je od tog iznosa osumnjičeni D.N., prethodno isplatio M.P. obećani iznos od 27.500 dinara, što predstavlja pet odsto od visine isplaćene štete.

Kako je navedeno, postoje osnovi sumnje da je D. N. i policijskom službeniku saobraćajne policije Policijske uprave u Jagodini, ponudio poklon u visini od 100 evra, radi pomoći u realizaciji fingirane saobraćajne nezgode, kako bi sačinio zapisnik o uviđaju sa neistinitom sadržinom, što je policijski službenik prijavio, pa je delo ostalo u pokušaju.

Sumnja se da D. N. po prethodno dogovoru sa osumnjičenima Z. P. , A. A., S. A., D. I. , G. S., J. P. , V. M., J. I., i D. T., pronalazio oštećena vozila i mesta na kojima su se navodne saobraćajne nezgode dešavale, a u kojima su ostali osumnjičeni bili navodni učesnici.

Navodne saobraćajne nezgode dešavale su se na teritoriji Arnađelovca, Topole i Ljiga, a osumnjičene je D. N. angažovao za novčanu naknadu, nakon čega su vozači u navodnim nezgodama "Dunav osiguranju" i "Sava osiguranju" podnosili zahteve za naknadu štete.

Na osnovu zapisnika neistinite sadržine "Dunav osiguranje" i "Sava osiguranje" isplatile su osumnjičenima 1.638.720,60 dinara, čime su oni pribavili protivpravnu imovinsku korist u navedenom iznosu, a na štetu tih kompanija.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP