Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

ALEKSANDAR PUŠTEN NA SLOBODU

Ukinut pritvor sinu Željka Mitrovića!

Autor: Tanjug | 04.10.2013 - 17:14:00h | Komentara: 3

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je danas pritvor sinu vlasnika Pinka" Željka Mitrovića, Aleksandaru (20) i naložio da se odmah pusti na slobodu, izjavila je Tanjugu portparol suda Mirjana Piljić.

Aleksandar Mitrović

Aleksandar Mitrović

Tom odlukom preinačeno je rešenje Višeg suda u Beogradu od 19. septembra 2013. godine kjim je Mitroviću bio produžen pritvor u kom je proveo dva i po meseca.

Protiv Aleksandra Mitrovića se u Višem sudu u Beogradu vodi istraga zbog sumnje da je sredinom jula vozeći džip neprilagodjenom brzinom, prošao kroz crveno svetlo na semaforu i tom prilikom usmrtio pešaka Andreu Bojanić (17), učenicu 14. Beogradske gimnazije.

Posle incidenta nije pružio pomoć nastradaloj već se odvezao sa mesta nesreće, ali se dva sata kasnije sam javio policiji.

Na teret mu se stavlja teko delo protiv bezbednosti saobraćaja u sticaju sa krivičnim delom nepružanja pomoći licu povredenom u saobraćajnoj nezgodi.
Piljić je rekla da po se nalaenju Apelacionog suda osnovano u žalbama branilaca navodi da je za pritvor neophodno postojanje i osobitih okolnosti da će Mitrović ometati postupak uticanjem, izmedu ostalog, na nesasluane svedoke.

- Sama okolnost da su očevici dogadjaja koji treba da svedoče o onome to su neposredno opazili kritičnom prilikom, nije okolnost koja kao osobita ukazuje da će okrivljeni ometati postupak uticanjem na ta lica, pa tako ne stoji ni zakonski osnoz za zadržavanje okrivljenog u pritvoru zbog toga - navodi se pored ostalog u odluci Apelacionog suda.

Sud dalje navodi da ne stoji ni zakonski osnov za pritvor ni postojanja posebno tekih okolnosti krivičnog dela jer okolnosti pod kojima se kritični dogadjaj odigrao se iscrpljuju u radnjama koje se okrivljenom stavljaju na teret, odnosno posledici neophodnoj za postojanje kvalifikovanog oblika krivičnog dela koje se Mitroviću stavlja na teret.

Aleksandar Mitrović je sin iz prvog braka vlasnika Televizije Pink Željka Mitrovića i pevacice Sonje Mitrović Hani.
Poslednji komentari
  • gavrilovic Vreme: 04.10.2013 19:12h

    Ha,ha,ha! Sudstvo u Srbiji ...

  • milos Vreme: 05.10.2013 07:12h

    Ubio devojku, nije se ni zaustavio, nje vise nema a on pusten na slobodu. Pa kakva smo to zemlja?

  • maja Vreme: 05.10.2013 20:50h

    Mi roditelji ,trazimo ostavku predsednika Apelacionog suda ! Hocemo u Evropu ali Evropa nece nas, zbog. ovakog pravosudja . . . .

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP