Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

SLUČAJ "ĐERDAP"

Ukinuta oslobađajuća presuda Trivanu

Autor: Tanjug | 07.05.2014 - 17:18:00h | Komentara: 0

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je oslobađajuću presudu funkcioneru Socijalisticke partije Srbije Goranu Trivanu i generalnom sekretaru omladinskog kampa "Đerdap" iz Beograda Šimu Čičkoviću i naložio da im se ponovi suđenje zbog sumnje da su zloupotrebama položaja oštetili taj kamp za oko 6,5 miliona dinara.

Suđenje će im biti ponovljeno pred Višim sudom u Beogradu, koji je izrekao oslobadjajuću presudu 9. decembra prošle godine, objavljeno je na sajtu Apelacionog suda.

Optužnicom se Trivanu stavlja na teret da je u toku 2000. godine s umišljajem podstrekao Čičkovića da kao odgovorno lice sa računa kampa uplati 5,9 miliona dinara radi kupovine idealnog dela stana u Beogradu površine 78 kvadratnih metara.

Trivan je Čičkovića, kao svog bliskog prijatelja i saradnika naveo da mu kupovinom obezbedi navedeni stan iako na to nije imao pravo, moleći ga u više navrata za pomoć u rešavanju svojih stambenih potreba, navodi se u optužnici.

Naime, kako se dodaje u optužnici, Trivanu je javno preduzeće "Srbija šume", u kom je bio zaposlen, samo delimično bilo rešeno stambene potrebe obezbedivanjem jednog idealnog dela od 70 kvadratnih metara, dok za kupovinu drugog idealnog dela istog stana povrine 78 kvadratnih metara nije imao novca.

Čičkovicu je stavljeno na teret da je u cilju kupovine pomenutog idealnog dela stana za Trivana, izdejstvovao dobijanje kredita u iznosu od 5,9 miliona dinara sa računa Omladinskog kampa "Đerdap".

Taj novac je uplaćen na račun Korporacije "Caričin grad" u Beogradu. Potom je taj idealni deo stana dao u zakup na neodredjeno vreme Trivanu, a potom mu je omogućio otkup tog dela stana za iznos od 248.711 dinara, iako Trivan nije bio u radnom odnosu kod Omladinskog kampa "Đerdap" i uprkos što je već posedovao odgovarajući stan površine 32 kvadratna metra u Beogradu.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP