Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

APELACIONI SUD

Ukinuta presuda
Ivanu Bogdanovu (VIDEO)

Autor: D.O. | 03.10.2012 - 13:34:00h | Komentara: 0

Apelacioni sud ukinuo prvostepenu presudu Prvog osnovnog suda u Beogradu kojom je Ivan Bogdanov osuđen na dve godine zatvora. Predmet vraćen na ponovno suđenje.

Ivan Bogdanov

Tvrde da je nepravedno osuđen!?: Ivan Bogdanov | Foto: Reuters

Bogdanovu, jednom od vođi navijača Crvene zvezde, pritvor je produžen do dalje odluke prvostepenog suda, kome je slučaj vraćen. Bogdanov je u februaru osuđen na dve godine zatvora zbog napada na policiju i učestvovanje u masovnoj tuči pre košarkaškog meča Partizan - Zvezda 2006. Tada mu je produžen i pritvor u kom je bio nakon proterivanja iz Italije.
U obrazloženju donetog rešenja Apelacionog suda navodi se da je prvostepena presuda doneta "uz bitne povrede odredaba krivičnog postupka budući da je izreka presude nerazumljiva, protivrečna sama sebi i datim razlozima, dok su u presudi izostali razlozi o odlučnim činjenicama, a razlozi koji su dati su nejasni i međusobno protivrečni zbog čega se ukidanje prvostepene presude pokazuje nužnim".

Bogdanov je proteran iz Italije u maju prošle godine pošto mu je određena kazna od tri godine i tri meseca zatvora zbog izazivanja nereda u Đenovi na utakmici Srbija - Italija u oktobru 2010. godine zamenjena zabranom ulaska u zemlje EU u narednih pet godina. Uhapšen je čim su ga preuzele srpske vlasti, a pritvor mu je određen zbog opasnosti da ne ponovi krivično delo.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP