Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

PONOVNO SUĐENJE

Ukinuta presuda za napad na Čedu Jovanovića!

Autor: B.J. | 28.07.2014 - 12:33:00h | Komentara: 0

Apelacioni sud ukinuo je prvostepenu presudu kojom je navijač Crvene Zvezde Leo Petrović osuđen uslovno na kaznu zatvora u trajanju od 6 meseci sa rokom proveravanja od 2 godine zbog napada na lidera LDP-a Čedomira Jovanovića, lidera LDP u restoranu „Čarda“ u Segedinu i vratio je na ponovno suđenje.

Čeda de Sad

Čeda Jovanović | Foto: Vladislav Mitić

Takođe, „Apelacija“ je obustavila postupak protiv Velibora Dunjića, vođe navijačke grupe „Hijene“, koji je bio osuđen na dve godine zatvora, koji je ubijen sredinom marta u Beogradu.


Njih dvojica su odlukom Višeg suda bili osuđeni jer su 17. aprila prošle godine, u restoranu u Mađarska grubim vređanjem i vršenjem nasilja ugrozili spokojstvo Jovanovića i njegovih prijatelja tako što mu je Petrović dok su ulazili u restoran rekao da je izdajnik i da je prodao Kosovo, psujući mu oca i majku, a Dunjić da “zbog duga prema našoj braći na Kosovu treba da izađe iz restorana i da mu nije tu mesto”, uhvatio ga svojom rukom za njegovu ruku, stao mu na nogu i rukom ga udario u predelu potiljka, nakon čega ga je Jovanović braneći se čelom udario u glavu.

Velibor Dunjić

Velibor Dunjić | Foto: Marko Metlaš

-Optužnicom tužilaštva je Petroviću stavljeno na teret nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi, a sud ga je u nedostatku dokaza za radnje iz optužnice oglasio krivim za radnje za koje uopšte nije tužen (grubo vređanje, psovanje majke i oca) čime je počinio bitnu povredu odredaba krivičnog postupka. Sud mora nesumnjivo razlučiti koje reči je Petrović izgovorio, u kom kontekstu (da li zbog razlika u političkom mišljenju, lične netrpeljivosti, vređanja itd), pri čemu će imati u vidu da je Jovanović političar, da je samim tim neizbežno i svesno izložen pomnom ispitivanju svake svoje reči i dela od strane najšire javnosti – navodi se u obrazloženju odluke.

 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP