Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

PONOVNO SUĐENJE ZA TRAGEDIJU U "PERASTU"

Ukinuta presuda za smrt premlaćenog mladića!

Autor: G.V. | 18.12.2014 - 20:19:00h | Komentara: 0

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu Višeg suda u Požarevcu, kojom je Miloš B. (21) iz Velikog Gradišta osuđen na šest godina zatvora zbog nanošenja teških povreda Miroslavu Iliću (24) iz Golupca, usled kojih je on kasnije preminuo.

umrlica

Drugom optuženom, maloletnom M.A, koji je tada imao 16 godina, za krivično delo učešće u tuči, izrečena je vaspitna mera – pojačan nadzor od strane organa starateljstva, u trajanju od najmanje šest meseci, a najduže do dve godine.

Apelacioni sud je obe presude ukinuo i predmet vratio prvostepenom sudu na ponovno suđenje, jer smatra da su napravljene bitne povrede odredaba krivičnog postupka. Ovaku odluku sud je doneo nakon što su žalbe na presude podneli viši tužilac i obojica optuženih.

Do ove tragedije došlo je 5. novembra 2011. godine, u restoranu «Perast» u Golupcu, gde je devojka pokojnog Miroslava slavila punoletstvo. Kada su se gostima pridružili maloletni M.A. i njegov drug Miloš, koji nije bio pozvan na ovo slavlje, Miroslav se pobunio, pa je između njih izbila svađa. Pošto je maloletnik udario Miroslava u glavu, zbog čega je on pao, prišao mu je Miloš i nogom ga šutnuo u potiljak. Time mu je naneo tešku povredu, koja je nakon nekoliko sati izazvala njegovu smrt.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP