Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

MUP ODLUČIO

Uklonjena bomba iz centra Beograda, sutra deaktivacija

Autor: Blic.rs | 07.12.2013 - 12:47:00h | Komentara: 0

Neeksplodirana bomba koja je jutros pronađena u centru Beograda izvučena je večeras oko 22.30 sati, nakon čega će biti prenesena u Nikince na deaktiviranje. Bomba teška jednu tonu, najverovatnije iz Drugog svetskog rata, pronađena je u centru Beograda. Stanari zgrade u blizini su evakuisani.

Gradilište na kom je pronađena bomba

Gradilište na kom je pronađena bomba | Foto: M. Šurjanac

U Budimskoj ulici u Beogradu prilikom izvođenja građevinskih radova na dubini od šest metara radnici su pronašli avionsku bombu.

Iz preventivnih razloga 25 stanara Budimske 26 je evakuisano, a Privremeno gradsko veće je obezbedilo smeštaj za njih, rekao je za RTS načelnik sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić.

"Nema mesta panici, ali treba malo vremena, ovo sve mora ručno da se radi. Nema mehanizacije, nema brzog utvrđivanja da li ima detonatora i o čemu se zapravo radi", rekao je Marić novinarima u Budimskoj ulici.

Marić je rekao da su stanari Budimska 36 evakuisani i da će se tokom večeri znati da li će biti evakuacije šireg kvarta.

Avionska bomba je pronađena u 10.05 sati, a na lice mesta su odmah poslate kontradiverzione ekipe policije.

Iz preventivnih razloga 20 stanara iz obližnjeg objekta je evakuisano i smešteno u hotel "Slavija". Gradislište je obišao i predsednik Privremenog veća Grada Beograda Siniša Mali koji je potvrdio da će u slučaju potrebe za stanare biti obezbeđen odgovarajući smeštaj. On nije mogao precizno da odgovori o kojoj eksplozivnoj napravi je reč, niti koliko su stanari Budimske ugroženi.

Na mestu gde je pronađena bomba u Budimskoj 36, prisutni su i pripadnici Sektora za vanredne situacije, policija, kao i ekipa Hitne pomoći, naveli su u MUP-u.

Načelnik Uprave sektora za vanredne situacije Beograda Rade Milošević kaže da je mesto gde je pronađena bomba bezbedno i da ne postoji mogućnost za njenu aktivaciju.

Prema prečima Pregrada Marića, očekuje se da demonteri Uprave za civilnu zaštitu Sektora za vanredne situacije nešto pre 16 sati utvrde naredne korake.

"Za sada sve informacije koje kruže su neproverene, tek kada ljudi budu izvršili pregled znaćemo jasno šta ćemo da radimo i obavestićemo javnost istog trenutka", objasnio je Marić za RTS.

Prethodno je Rade Milošević rekao za Tanjug da će bomba najverovatnije biti uklonjena sutra.

Premijer i ministar policije Ivica Dačić rekao je da tek treba da bude doneta odluka da li će se bomba deaktivirati na mestu gde je pronađena ili će biti premeštena. Premijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić posetiće večeras mesto u Budimskoj ulici u Beogradu gde je prilikom iskopavanja temelja za novu zgradu pronadjena bomba iz Drugog svetskog rata, saopštio je večeras Biro za saradnju s medijima MUP-a.
 

Dačić je zamolio građane da se striktno pridržavaju uputstava MUP-a. "Molio bih sve, opasno je po život, nemojte da se igrate", apeluje Dačić.

Beogradski mediji prenose da je verovatno reč o bombi zaostaloj iz Drugog svetskog rata, teškoj tonu.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP