Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

IVANA TULOVIĆ BUHA SASLUŠANA U TUŽILAŠTVU

Ukopala Čumeta!

Autor: Ivan Milićević | 21.11.2014 - 08:10:00h | Komentara: 9

Ivana Tulović Buha juče je stigla u prostorije Trećeg osnovnog tužilaštva u pratnji svog obezbeđenja, koje ju je dopratilo do kabineta gde je saslušana. Već s vrata bila je raspoložena za razgovor i tužiocu je odmah kazala da će ispričati sve što joj je poznato.

Ivana juče ispred  Palate pravde u  Beogradu

Ivana juče ispred Palate pravde u Beogradu | Foto: Dušan Milenković

- Htela sam da odem sa detetom, on me je zgrabio za majicu i počeo da me drmusa i da mi preti. Kada su došli policajci, počeo je da ih vređa, a jednog od njih je pokušao da udari - ispričala je juče tužiocu Ivana Tulović Buha, koja je pozvana kao svedok u istrazi koja se vodi protiv njenog supruga Ljubiše Buhe Čumeta zbog nasilja u porodici i napada na policajca.


Supruga bivšeg svedoka saradnika juče je više od tri sata provela u tužilaštvu. Ona je detaljno opisala šta se dogodilo 8. novembra u njihovoj kući u Surčinu, kada ju je Buha napao iz besa jer je planirala da ga napusti i sa sobom povede dete, nezvanično saznaje “Alo!”.

U pritvoru zbog  nasilja u porodici:  Ljubiša Buha

U pritvoru zbog nasilja u porodici: Ljubiša Buha | Foto: Dušan Milenković


- Napao me je čim sam ušla u kuću. Vikao je i pretio. Dok sam zvala policiju, iscepao mi je majicu i nastavio da me psuje i naziva pogrdnim imenima. Došla sam ovde sve da ispričam i nemam nameru ništa da prećutim - rekla je Ivana Buha.

Potom je govorila o napadu na policajce koji su došli da intervenišu ispred Čumetove kuće, čime je potvrdila gotovo sve navedeno u krivičnoj prijavi. Takođe je kazala da joj je poznato da je pretio pripadnicima MUP-a i vređao novo rukovodstvo policije.

Nakon saslušanja, iz Palate pravde je izašla na sporedni izlaz kako bi izbegla novinare i foto-reportere koji su je čekali ispred. U nastavku istrage biće saslušani i policajci koji su intervenisali tokom noći kad je Buha uhapšen.

Zbog Ivane najurili novinare

Od trenutka kada je pristigla na saslušanje, u Palati pravde je zavladala vanredna situacija. Sudski stražari bili su raspoređeni po svim hodnicima i na svim spratovima, a novinarima nisu dozvoljavali ni da sede u čekaonicama. Na pitanje čemu takav presedan i od kada je novinarima bez foto i video opreme zabranjeno da borave u čekaonicama suda i tužilaštva, stražari su rekli da im je tako naređeno i “da je bolje da ne pravimo probleme”.

Poslednji komentari
  • kako, zašto Vreme: 21.11.2014 08:56h

    Zašto novinari ne istraže i informišu javnost odakle ovoj ženi obezbeđenje i ko to obezbeđenje plaća? Ako je policija čuva, zbog čega je čuva i po kom osnovu a ako je privatno obezbeđenje odakle joj pare, čime se bavi i kolika su joj primanja da bi mogla da finansira to obezbeđenje? Da, možda, i ona nema invalidsku penziju?

  • sestra Vreme: 21.11.2014 10:31h

    to sestro tako cinke unutra da zna gde mu je mesto

  • sveeeeeee Vreme: 21.11.2014 11:48h

    Sto bi rekli skim si takav si!!!

  • pavlos Vreme: 21.11.2014 12:04h

    totalno pogresan pristup drzave prema zasticenom svedoku. covek uziva sva prava drzavnika i dalje zivi kao sto je ziveo pa mozda i bolje jer sada nema konkurenciju. zasticeni svedok dati mu nov indentitet platiti plasticnu operaciju i ostaviti ga da radi kao i sav ostali normalan svet. on covek ima policijsko obezbedjenje pa ko to sve placa? aman pravosudje ako nesto radite radite to kako treba ne izmisljate novu praksu zasticenih svedoka. nego preuzmite oprobani sistem.

  • shone Vreme: 21.11.2014 13:35h

    Ko o cemu novine samo negativu . dali su kriminaci jedini stanovnici Srbije / sudeci po clancima jesu . dali je za ovdasnje novinare matematika , hemija , fizika apstraktna nauka pa o tome ne pisu ?? moliminformsaciju koje su boje gace neke estradne zvezde po vasoj zelji to sigurno znate

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP