Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

DVOSTRUKI ŽIVOT SRBISLAVA ŽIKIĆA, UHAPŠENOG BLAGAJNIKA SRPSKE PRAVOSLAVNE CRKVE

Ukradenim parama
čašćavao pilote „Jata“!

Autor: Jelena Petrović | 09.02.2013 - 18:45:00h | Komentara: 12

Srbislav Žikić, blagajnik Srpske pravoslavne crkve osumnjičen za pljačku milion evra iz kase SPC, ukradeni novac koristio je pre svega za kupovinu pilotskih odela i čašćavanje svojih prijatelja - pilota zaposlenih u “Jat ervejzu” kako bi mu dozvolili da uđe u pilotsku kabinu i slika se za kontrolnom tablom, saznaje “Alo!” od izvora iz Ministarstva pravde.

Srbislav Zikic

Sumnja se i da je potplaćivao članove popisne komisije SPC: Srbislav Žikić | Foto: facebook

Milione koje je opljačkao iz kase SPC Žikić je trošio i na kupovinu pilotskih odela plaćajući svojim drugarima da uđe u pilotsku kabinu i slika se
Policija je nakon njegovog hapšenja u Patrijaršiji u njegovom luksuznom stanu u elitnom generalskom naselju Cvećara na Dedinju pronašla i zaplenila više pilotskih odela, ali i 13.000 evra.

Žikić je sve ovo priznao najpre u policiji, a potom i istražnom sudiji u Višem sudu u Beogradu.

- On je bukvalno vodio dvostruki život. Na jednoj strani je uzimao novac iz crkvene kase, a onda se njime pokazivao pred prijateljima tako što im je bez zadrške poklanjao značajne sume uzetih crkvenih para. Njegov san, kako je sam rekao, bio je da postane pilot, zbog čega nije štedeo kako na nabavci pilotskih odela tako i na čašćavanju svojih prijatelja koji rade kao piloti kako bi mu dozvolili da uđe u pilotsku kabinu, gde se slikao, pa čak i te fotografije postavljao na „fejsbuk“ - kaže izvor “Alo!” blizak istrazi.

Iako je, kako je “Alo!” već pisao, Žikić zvanično bio prijavljen na Užičku 46, gde se nalazi takozvana ukleta vila SPC, u koju je svojevremeno trebalo da se useli i patrijarh Irinej, zanimljivo je da je on sa suprugom i dve ćerke prešao da živi u luksuzan dupleks od 115 kvadrata, nedaleko odatle u naselju Cvećara. Ipak, kako “Alo!” nezvanično saznaje, on ni supruzi nije rekao da je dupleks u koji su prešli u stvari iznajmljivao za oko 1.500 evra mesečno. Ona je takođe saslušana posle njegovog hapšenja.

Srbislav Zikic

Supruga nije znala da je luksuzan dupleks zakupljivao za 1.500 evra mesečno | Foto: Marko Metlaš

Srbislav Zikic

- Žena je bila u šoku, nije mogla da veruje. Ništa čudno nije primećivala u njegovom ponašanju. Kada su se preselili u taj velelepni dom, on je rekao da je to sve zahvaljujući Crkvi, koja će finansirati zakup - objašnjava naš izvor iz SPC.

Tužilaštvo Višeg suda u Beogradu će u narednom periodu saslušati četiri člana popisne komisija SPC zbog sumnje da je neke od njih on podmićivao kako ne bi proveravali tačan iznos novca koji je iz eparhija slivan u glavnu blagajnu Patrijaršije. Nakon saslušanja istražni sudija je Žikiću, koji je navodno priznao da je iz patrijaršijske kase uzeo 19,5 miliona dinara, 40.000 švajcarskih franaka, 50.000 američkih dolara i 890.000 evra, odredio pritvor od 30 dana.

Prijatelju pozajmio, pa poklonio 30.000 evra

Srbislav Žikić, blagajnik Srpske pravoslavne crkve osumnjičen za pljačku milion evra iz kase SPC, ukradeni novac koristio je pre svega za kupovinu pilotskih odela i čašćavanje svojih prijatelja - pilota zaposlenih u “Jat ervejzu” kako bi mu dozvolili da uđe u pilotsku kabinu i slika se za kontrolnom tablom, saznaje “Alo!” od izvora iz Ministarstva pravde.

Poslednji komentari
  • mrmot Vreme: 09.02.2013 20:49h

    A zato su mnogi piloti Jat-a i nekrsteni poceli da se krste ? Sada mi je sve jasno obzirom da su njima bitne samo pare.bili bi oni i muhamedanci ako to donosi leba bez motike.

  • Miki Vreme: 09.02.2013 20:58h

    Ma nema veze sto je arcio te pare, ionako crkva nije nameravala da ih podeli sirotinji.

  • Pilot Vreme: 09.02.2013 23:16h

    U JATu nema pilota, nego šofera. Piloti su u Vojsci! Da li se šofer u autobusu ili u F1 naziva pilotom, pitanje je sad!?

  • tttt Vreme: 10.02.2013 00:23h

    SS-ovci su bili ljudi od etike i morala za pilote Jat-a.Za privilegije koje su imali oni su cinili zlocine i davali glavu.Pilote Jata koji nisu dali ni dinara za svoje skolovanje u Pilotskoj Akademiji Jat-a (zato je i propala zajedno sa Jatom) interesuju samo privilegije i pare.Jednom recju ,,ljige od ljudi''.

  • Student bogoslovije Vreme: 10.02.2013 10:46h

    Ovo je bruka i sramota ja dok sam studirao 4 godine na njihovom fakultetu nisam dobio ni dinar od stipendije a nema kome se nisam obratio u patrijarsiji a odgovor je bio nemaju para?!Kad je ovaj njima uzeo ,milion evra a oni nisu ni primetili ko zna koliko para imaju.Ovakvi kakvi ste sigurno necete otici u cartsvo nebesko vas se i Hristos odrekao raspikuce!!!Narod gladan i zedan a vi obrcete ovolike pare bruka!!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP