Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

SUĐENJE ZA POŽAR U KULI

Ulemek doveden na suđenje u pratnji helikoptera

Autor: Tanjug/Alo | 26.06.2015 - 12:37:00h | Komentara: 1

Nekadašnji komandant JSO je u sudnicu Okružnog zatvora u Beogradu, gde je suđenje trebalo da se održi, doveden iz požarevačkog zatvora gde služi kaznu od 40 godina. pod helikopterskom pratnjom.

Legija odbio da  se pred sudijom  izjasni šta od imovine  poseduje, a njegov  advokat tvrdi da nema novca da vrati dug

Milorad Ulemek Legija

Suđenje nekadašnjem komandantu Jedinice za speciajlne (JSO) operacije Miloradu Ulemeku Legiji i Dejanu Ivkoviću zbog izazivanja požara u diskoteci "Tvrđava" u Kuli 2001. godine odloženo je danas u Trećem osnovnom sudu u Beogradu. Suđenje je odloženo zbog izostanka Ivkovića i Ulemekovog branioca.
Ulemek je u sudnicu Okružnog zatvora u Beogradu, gde je suđenje trebalo da se održi, doveden iz požarevačkog zatvora gde služi kaznu od 40 godina, a sledeće suđenje biće naknadno zakazano zbog uskladivanja tremina Ulemekovog privođenja.
Dovođenje Ulemeka u zatvor uznemirio je brojne Beograđane koji žive u reonu u kome se vozilo sa zatvorenikom kretalo, jer je tu oblast sve vreme nadletao helikopter MUP-a.
Treće osnovno tužilastvo predložilo je sudu da se uradi ekonomsko i građevinsko veštačenje radi utvrđivanja visine nastale štete prilikom požara.
Ulemek i Ivković se terete za krivicno teško delo protiv opšte sigurnosti.
U Kuli je u to vreme bio centar JSO. Nakon više sličnih incidenata u kojima je učestvovao ili izazivao Ulemek je krajem te godine penzionisan, ali se veruje da je zadržao faktičku vlast nad JSO.
Pravosnažno je više puta osuđen na 40 godina zatvora zbog organizovanja ubistva premijera Zorana Djinđića 2003, kao organizator "zemunskog klana", za četvorostruko ubistvo na Ibarskoj magistrali i ubistvo Ivana Stambolića. Kaznu služi u specijalnom delu požarevačke "Zabele", poznatom kao "Alkatraz".
Poslednji komentari
  • walter Vreme: 26.06.2015 16:38h

    Sta je politika sad mu i za to sude jos da mu nadju koji saobracajni prekrsaj pa da mu sude i za to,vala preterase ga!!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP