Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

NEMAC DENIS HONIG NAPADNUT IZ ČISTA MIRA

Umalo ubijen zbog šale!

Autor: E. Sadiku - M. Dudvarski | 16.09.2014 - 08:35:00h | Komentara: 6

Stefan Vukićević (22), koji je osumnjičen da je u noći između petka i subote na Zelenom vencu brutalno pretukao nemačkog državljanina Denisa Honiga (26) i naneo mu teške povrede, napao je Nemca jer mu se nije svidela njegova bezazlena šala sa radnicom iz kioska za prodaju brze hrane, od koje je uzeo metlu, saznaje „Alo!“.

Oporavlja se posle teške operacije: Denis Honig

Oporavlja se posle teške operacije: Denis Honig

- Dok je radnica čistila ispred radnje, Honig joj je pokazivao gde i kako da čisti. Nakon nekoliko minuta njegovih instrukcija, on je u šali uzeo metlu od radnice i počeo da čisti umesto nje. U tom trenutku su naišli Stefan i njegova dva druga. Oni su stekli utisak da se Nemac ruga radnici i Stefan je iz čista mira toliko jako udario Honiga da je pao i udario glavom o trotoar - kaže naš izvor iz istrage.


Vučić: To ne sme da se događa u Srbiji!


Premijer Srbije Aleksandar Vučić osudio je napad na LGBT aktivistu iz Nemačke koji je pretučen u Beogradu kao “užasan događaj” i “nešto što ne sme da se događa u Beogradu i Srbiji”.
- Beograd je kosmopolitski grad, Srbija je zemlja koja se bori ne samo za ulazak u EU, već i zemlja koja nikada neće podržavati vrednosti nasilja i rekao bih primitivizma, ugrožavanja tuđih prava i tuđih života - rekao je Vučić za nemački Radio „Dojče vele“. Vučić je istakao da su državni organi u najhitnijem roku preduzeli sve najvažnije mere da zaštite pravni poredak i prava nedužnog napadnutog čoveka.

Naš sagovornik navodi da je tenziju podgrejao alkohol koji su učesnici incidenta konzumirali neposredno pre tuče.

- Stefan je rekao: „Pun mi je k...c ovih Nemaca“. Kada mu je Honig odgovorio na nemačkom jeziku, izbila je rasprava - navodi on.

Ipak, taman kada je izgledalo da se sve smirilo, Vukićević je ponovo počeo da se raspravlja i iznenada svom silinom udario Honiga u trenutku kada ga Nemac nije gledao.

- Sukob nije izbio zato što neko pripada LGBT populaciji, jer se oni ni ne poznaju. Problem je nastao zbog alkohola i jezičke barijere - rekao je naš izvor.

Kada je Honig teško povređen pao na tlo, sa Vukićevićem je počeo da se bije Vlado Arsov, koji je pokušao da zaštiti Nemca.

- „Herojska“ stvar u celoj priči nije da sam ga branio, nego da sam Denisu, koji nije hteo da ide u bolnicu jer se „osećao dobro“ rekao: „Sedi u Hitnu (kombi) ili ću te i ja polomiti, daj mi novčanik, ne raspravljaj se, ovo je ozbiljno“. Sinoć čuti „hvala“ od njegove majke, meni kao roditelju je vrlo značilo. „Mladić“ inače ima 40 godina, samo da se zna - napisao je Vlado Arsov juče na svojoj Fejsbuk stranici.

Branio druga:  Vlado Arsov

Branio druga: Vlado Arsov

 
Nemac je nakon operacije zadržan u šok-sobi u Urgentnom centru. Zamenik direktora Urgentnog centra Dušan Jovanović rekao je da sa članovima mladićeve porodice i njegovim lekarima razgovara o nastavku lečenja u Nemačkoj.

- Njegovo stanje je malo bolje, iako su u pitanju teške povrede. To je bila velika operacija i još je rano da se govori o definitivnom i potpunom izlečenju, ali situacija je bolja - rekao je Jovanović.

Nemac je pao na  platformu kod kioska

Nemac je pao na platformu kod kioska | Foto: Nebojša Marković

„Nisam znao da je stranac, udario sam ga jer je uzeo metlu od žene“

Stefan Vukićević je, kako nezvanično saznajemo, priznao da je udario Nemca.


- Rekao je da je udario tog mladića i tvrdi da nije znao da je stranac. Ispričao je da je na rođendanu prethodno popio tri do četiri litra piva i da ga je iznerviralo što je uzeo metlu od žene. Rekao je i da nije imao nameru da ga teško povredi i da ne zna zašto je to uradio. Izjavio je da se uplašio jer je znao da je uradio nešto loše, pa da je zbog toga pobegao - saznaje „Alo!“.


Miloš L. je rekao da se sa Stefanom ne poznaje dobro i da je sa njim i osumnjićenim Ilijom V. bio prethodno na jednom rođendanu.
- Rekao je da su u povratku svratili na pljeskavice na Zelenom vencu. Miloš je kazao da je Honig pričao sa njima i da nije ni mogao da pretpostavi šta će Stefan da uradi - naveo je naš izvor blizak istrazi.
Kad je Miloš video, navodi sagovornik „Alo!“ , da je Nemac pao i kad je video da ne ustaje, pokušao je da mu pomogne.


- Mladić je ostao dok nisu došli Hitna pomoć i policajci, koji su ga tada legitimisali i pustili. Miloš je u čudu jer ne zna na koji način je osumnjičen, kada se na snimku vidi kako pomaže povređenom Nemcu - navodi naš izvor.

Određen pritvor napadačima


Sudija za prethodni postupak je osumnjičenima odredio pritvor zbog postojanja opasnosti od bekstva, kao i okolnosti koje ukazuju da bi boravkom na slobodi mogli da utiču na svedoke i da bi mogli da ponove krivično delo, rekla je danas Tanjugu portarol suda Dušica Ristić.
Osumnjičeni za napad na Nemca su S.V, L.M. i V.I.
Oni se terete za krivična dela izazivanje nacionalne, rasne i verske mrnje i netrpeljivosti i teška telesna povreda.
Prema Krivicnom zakoniku, za krivično delo izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora.

Poslednji komentari
  • biki Vreme: 16.09.2014 09:36h

    pijandure u zatvor a nemac u nemacku sta trazio to i naso

  • Vladimir Vreme: 16.09.2014 09:41h

    Naravoucenije,cuti i jedi pljeskavicu,a ne otimaj metle:)

  • Mikac Vreme: 16.09.2014 10:41h

    Na snimku se lepo vidi da ga je samo jedan udario i da ova druga dvojica nisu ucestvovali. E ko je sad silnik. Na osnovu cega je sudija , tuzilac ili policija odredila pritvor za ovu dvojicu koji nisu ucestvovali. Po ovome ja prolazim pored auta koji ubija coveka i ja sam saucesnik. Potpuno neznanje i bahatost drzavnih sluzbenika.

  • ana Vreme: 16.09.2014 11:43h

    Ko osim Stefana u Srbiji brani narod pa makar i na ovaj loš način. ?

  • Чича Vreme: 16.09.2014 11:55h

    Који су глупаци испали... то је била шала и леп гест немаца а ови буздовани балкански, као и сви примитивци... што не сачексте мало да видите о чему се ради, будале једне, овако брука за Србију...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP