Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

DR DOSTANIĆU TOLERISALI HAPŠENJE ZBOG DROGE I ZAVISNOSTI

Umesto da ga leče, dali mu da leči druge

Autor: J. Jokanović | 26.07.2014 - 07:02:00h | Komentara: 1

Najnoviji dokaz da se naš zdravstveni sistem nalazi u potpunom rasulu, jeste to što je doktor Kliničko-bolničkog centra „Zvezdara“ Nenad Dostanić (51), koji je nedavno uhapšen zbog trgovine drogom, godinu dana lečio druge iako su njegove kolege znale da je osuđivan zbog droge, pa i, kako su nam sami rekli, zavisnik od narkotika!

Kuda srlja naše zdravstvo!

Kuda srlja naše zdravstvo! | Foto: Profimedia

Dostanić je uhapšen u ponedeljak pošto je policija u njegovom radnom stolu pronašla marihuanu i praškastu materiju, za koju se sumnja da je droga. Iako je još godinu dana ranije osuđivan zbog narkotika, u KBC „Zvezdara“ nisu videli ništa sporno u tome, te je nastavio da se bavi lekarskom profesijom i leči ljude. Još strašnije je to što su njegove kolege znale da Dostanić i sam koristi narkotike!


„KBC ‘Zvezdara‘ morao da reaguje“

Ne ulazeći u istinitost optužbi protiv dr Dostanića, direktor Specijalne bolnice za bolesti zavisnosti u Drajzerovoj Aleksandar Vujošević ističe da nije etički ispravno da neko ko je zavisnik obavlja odgovoran posao lekara.
- Ustanova u kojoj je dotični zaposlen dužna je da prva reaguje na ovakav slučaj. Čovek koji je u stadijumu zavisnosti teško da može da obavlja svoj posao, a on kao lekar je dodatno odgovaran - prokomentarisao je Vujošević.

- Mi smo uradili ono što je naša dužnost, izrekli smo meru udaljavanja sa posla, koja će biti na snazi dok ne dobijemo zapisnik tužioca, jer mi nemamo nikakva saznanja o tome šta je u njegovom kabinetu pronađeno. Dezinformacija je da je ceo slučaj otkrila jedna od sestara, kao i da je vršio preprodaju u ordinaciji u kojoj je lečio pacijente, jer je to njegov lični kabinet, a pacijente primamo u ambulanti.

Njemu je u četvrtak oko dva sata pozlilo i on je priznao kolegama da je nešto uzeo i mi smo to odmah, po službenoj dužnosti, prijavili policiji - kaže zamenica direktorke Mirjana Janjanin, koja nije negirala da doktor Dostanić treba da se leči, ali je postupke ove ustanove pravdala time da za 20 godina rada nikada nije bilo pritužbi na Dostanićev rad?!


Iako smo na više mesta pokušali da utvrdimo kako je moguće da pored svega protiv dr Dostanića nikada nije pokrenut postupak za oduzimanje licence, ni od jedne institucije koja bi trebalo da ima valjano objašnjenje nismo dobili adekvatan odgovor. Tako su nam u KBC „Zvezdara“ rekli da je on i dalje radio nakon što je osuđen, jer „krivično delo koje je počinio nije lokacijski vezano za ustanovu u kojoj radi“?! U Etičkom odboru Lekarske komisije nam je rečeno da do pisanja našeg lista nikada nisu čuli za slučaj doktora Dostanića (?!), okrivljujući sud koji im, prema njihovim rečima, nije dostavio presudu.

Struka: U stanju krize mogao je nekom da naruši zdravlje!


- Nedopustivo je takvim ljudima dozvoliti da se bave ovako odgovornom profesijom, jer bi u stanju krize oni mogli da naruše zdravlje ili dovedu u opasnost život ljudi. Dilovanje droge, pod pretpostavkom da se njome bavio, krivično je delo i on će zbog toga biti procesuiran, ali će uvek pod znakom pitanja ostati drugi deo ove priče. To može svakome da se desi i profesija nije merilo ponašanja, mada bi trebalo da bude - navodi predsednik udruženja privatnih lekara Srbije Višeslav Hadži Tanović.

Poslednji komentari
  • кккк Vreme: 30.08.2014 20:48h

    Politicka namestaljka

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP