Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

OBRAČUN „DELIJA“ I „GROBARA“ NA MEDAKU ZBOG GRAFITA

Upucani zvezdaš ničega se ne seća?

Autor: B. Jelovac | 10.02.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Voždovačka policija saslušala je Stefana S. (26), koji je preksinoć ranjen u stopalo tokom tuče navijača Crvene Zvezde i Partizana u ulici Borivoja Stevanovića, u beogradskom naselju Medaković 3, do koje je, kako „Alo!“ saznaje, došlo zbog izvesnog grafita.

Obračun „delija“ i „Grobara“ na medaku zbog grafita

Obračun „delija“ i „Grobara“ na medaku zbog grafita | Foto: EPA

Ranjeni pripadnik Zvezdinih „delija“ rekao je da „ništa nije video, da ne zna ni za kakvu tuču niti se seća kako se uopšte našao na pomenutom mestu“. Oružje iz kojeg je na njega pucano za sada nije nađeno, zbog čega je policija uzela parafinsku rukavicu od svih 11 uhapšenih kako bi utvrdila ko je ispalio hitac.


- Motiv sukoba bio je veliki grafit Partizanove navijačke grupe „šedouz“, koji je bio iscrtan u kraju, a koji su „delije“ tokom noći između petka i subote prešarale. Za sada ne znamo da li je tuča bila ugovorena ili su „grobari“ slučajno naleteli na „delije“ koje su se vraćale sa košarkaške utakmice koju je Zvezda u subotu igrala sa Radničkim - kaže naš izvor blizak istrazi.

Navijači Partizana

Navijači Partizana | Foto: Aleksandar Dimitrijević


Očevici tvrde da je tuča bila masovna i da je učestvovalo gotovo 50 mladića sa kapuljačama, drvenim motkama i bakljama. U opštem metežu neko je i pucao, a šokirani stanovnici ulice, koji su isprva mislili da neko ispaljuje vatromet, ubrzo su pozvali policiju. Učesnici su se razbežali, ali je voždovačka policija stavila lisice na ruke ukupno 11 mladića, kojima je određen policijski pritvor do 48 sati. Svima se na teret stavlja nasilničko ponašanje.

Zvezdini navijači

Zvezdini navijači | Foto: Marko Metlaš

Na mestu sukoba nije nađen pištolj iz kojeg je pucano, tako da se čekaju rezultati parafinske rukavice, a policija u međuvremenu radi na identifikaciji ostalih učesnika obračuna. Ranjeni Stefan S. prevezen je u Urgentni centar i prilikom jučerašnjeg saslušanja nije bio od koristi inspektorima. Odbio je da sarađuje u istrazi, tvrdeći da se ničega ne seća.

Uhapšeni su mahom registrovani u policiji kao pripadnici crno-bele navijačke grupe „šedouz“ i Zvezdinih „delija“.

- “Šedouz”, čiji je prežvrljani grafit bio motiv sukoba, grupa je koja ne broji više od 50 momaka, i to mahom starije generacije. Oni nisu česti učesnici ovakvih sukoba, međutim, formirani su 2000. kao prva „grobarska“ grupa na teritoriji opštine Voždovac, zbog čega prežvrljani grafit na toj teritoriji u njihovim krugovima verovatno ima posebnu važnost - kaže naš izvor.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP