Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

KRVAVA DRAMA KOD LOZNICE

Upucao ženu, zatočio decu, pe presudio sebi!

Autor: E. Sadiku - B. Jelovac | 09.10.2013 - 20:45:00h | Komentara: 0

Drama u Jadranskoj Lešnici kraj Loznice, u kojoj je policajac Dejan Marković (30) pucao u svoju nevenčanu suprugu Branku Krasavac (37), a potom se zabarikadirao sa njihovom trogodišnjom ćerkicom, svojim roditeljima i još dve devojčice, odbijao da pregovara sa policijom i da se preda, okončala se kada je Marković juče oko 15.30 pucao sebi u glavu.

Presudio sam sebi: Dejan Marković

Presudio sam sebi: Dejan Marković

On je na kraju ispunio svoju pretnju da se “neće živ predati”, što je jedino što je uporno ponavljao tokom drame koja je trajala skoro 23 sata, ne ističući nikakve druge zahteve. Motiv krvave tragedije zvanično i dalje nije poznat, ali se po rečima meštana pretpostavlja da je reč o ljubomori i izvesnim sukobima zbog prihoda porodice.

Jadranska Lešnica | Foto: Aleksandar Stankovi

Drama okončana kada se Marković ubio | Foto: Aleksandar Stanković

ČUVAO BEOGRADSKI SUP
Dejan Marković bio je zaposlen u MUP-u Srbije od 2003. godine i radio je u odeljenju za obezbeđivanje objekata i dežurstva u Policijskoj upravi za grad Beograd, u kojem je bio raspoređen na poslove obezbeđenja zgrade sedišta beogradske policije na Bulevaru despota Stefana. Nije imao mrlje u karijeri, a kolege ga znaju kao izuzetno revnosnog i ljubaznog policajca, koji je svakodnevno putovao iz Loznice u Beograd na posao. Kako kažu, znaju da je imao porodičnih problema u poslednje dve godine, ali nisu detaljno upućeni u to šta se zapravo dešavalo jer je to sve bilo u njegovoj rodnoj Loznici, daleko od njihovih očiju. Kako dodaju, u poslednje vreme je govorio da konačno lepo žive.

Marković se najpre u ponedeljak oko 17 sati posvađao sa suprugom u njenom butiku u Lipničkom Šoru, a potom je pretukao i ispalio tri hica u nju, od kojih je jedan pogodio u nadlakticu i jedan u predeo vrata. Po rečima očevidaca, nesrećnoj ženi je nabio glavu kroz prozor, kako su je i spazili prolaznici.
Branka je sa teškim telesnim povredama prevezena u beogradski Urgentni centar, gde je smeštena u šok-sobu i podvrgnuta neurohirurškoj intervenciji. Misleći da je ubio, Marković je u međuvremenu iz butika otišao do porodične kuće u Jadranskoj Lešnici, gde su bili njihova trogodišnja ćerkica, njegovi roditelji i devojčice koje su smeštene kod njegovih roditelja. Iako je oko 19 sati šabačka policija stigla pred kuću, Marković nije iznosio nikakve zahteve, ali nije hteo ni da se preda, čak ni dolazak njegovog komandira iz Beograda nije bio od pomoći. Posle prvih pregovora, ipak je pustio iz kuće svoju majku Dragicu sa dve devojčice, o kojima se Markovići staraju. U kući je ostao sa ocem Milovanom, koji je izlazio iz kuće i komunicirao s policijom, ali je nesrećnom čoveku pozlilo oko 2 sata posle ponoći, nakon čega je završio u bolnici.

Jadranska Lešnica | Foto: Aleksandar Stankovi

Pripadnici SAJ-a pokušali da šok-bombama izvuku policajca | Foto: Aleksandar Stanković

U Loznicu su juče oko 11.30 stigli pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ), koji su opkolili kuću i evakuisali meštane iz okolnih, kao i pregovarački tim MUP-a, čiji su pripadnici pokušali da ga odvrate od njegovih namera. Međutim, Marković je počeo da preti samoubistvom ako mu bilo ko priđe.

Jadranska Lešnica | Foto: Aleksandar Stankovi

Meštani i novinari udaljeni od mesta događaja | Foto: Aleksandar Stankovi

Njegova nesrećna majka Dragica ubrzo se vratila i kroz razgovor putem mobilnog telefona pokušala da ga urazumi, ali je Marković urlao da ga je “izdala kad mu je bilo najteže i izašla iz kuće sa decom, ostavljajući ga”, neprestano ponavljajući da mu dovedu ujaka Dragana S. iz Beograda jer jedino u njega ima poverenja, ali i da bi mogli da dovedu i njegovu drugaricu iz Smedereva, koju ne poznaje lično, samo preko Fejsbuka.

Jadranska Lešnica | Foto: Aleksandar Stankovi

Šefica pregovaračkog tima satima nagovarala Markovića da se preda | Foto: Aleksandar Stanković

Kako ni posle ujakovog dolaska nije odustao od namera, pripadnici SAJ-a bacili su šok-bombu i suzavac pokušavajući da ga izvuku napolje, ali je Marković, koji je sve vreme tvrdio da se neće živ predati, pretnje i ispunio pucajući sebi u glavu. Nakon što su se začuli pucnji, specijalci su razvalili ulazna vrata, čulo se “dajte doktora”, lekari su utrčali u dvorište, a naseljem se prolomio krik Markovićeve majke.

Ljubomora i pare od butika
Ranjena Branka iz prvog braka ima osmogodišnju devojčicu, dok je sa Draganom nakon kraće veze pre tri godine takođe dobila ćerkicu. Njihovi poznanici kažu da je njihova veza u poslednje dve godine imala brojne trzavice koje su pratili i ljubomora i Dejanove rasprave zbog novca koji je Branka zarađivala od butika koji je držala, odnosno zbog načina na koji se taj novac troši. Međutim, u poslednja dva meseca poznanici su zapravo stekli utisak da sve smirilo i da su konačno uravnotežili svoje odnose.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP