Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

KOMPLETNA LIČNOST

Urolog uzimao mito, vređao policiju, posedovao oružje!

Autor: B. Janačković | 26.08.2013 - 16:53:00h | Komentara: 1

Protiv urologa dr Jugoslava Stojiljkovića iz Niša, kome je danas, nakon saslušanja određen pritvor do 30 dana zbog sumnje da je od pacijenta obolelog od karcinoma uzeo 1.000 evra da bi ga operisao, policija je prethodnih godina podnela pet krivičnih prijava za razna dela i dve prekršajne prijave a u Višem sudu je u toku je i suđenje po optužnici za primanje mita.

Uprkos svemu, Stojiljković je obavljao posao lekara što donekle potvrđuje sumnje da je uživao moćnu zaštitu u ranijim garniturama pravosuđa i KC.

dr Jugoslav Stojiljković

dr Jugoslav Stojiljković

 U sudu još nije pravosnažno okončano suđenje po optužbi da je od B.Đ. iz Niša uzeo 500 evra kako bi mu sačinio lažnu otpusnu listu da je od 12. do 24.novembra 2007.godine ležao urologiji, kojom bi odložio odlazak u zatvor. U sudu kažu da je u toku odlučivanje o njegovom zahtevu za izuzeće sudije.

- Prva prijava podneta je 1993.godine zbog sumnje da je posedovao automat "špagin" iz II svetskog rata. U 2006.godini podneta mu je prijava jer je vređao i psovao policajce koji su intervenisali u jednoj kafani kao i zbog sumnje da je šipkom polomio katanac na jednoj firmi a potom i monitor, TV i kucaću mašinu i izneo određenu dokumentaciju. Policija iz Tutina podnela je 2008.godione krivičnu prijavu za falsifikovanje isprave vezano za njegov automobil - kaže za ALO.RS blizak istrazi.
Dr Stojiljković je prekršajno kažnjavan dva puta zbog drskog i siledžijskog ponašanja. Nakon njegovog hapšenja, odahnule su kolege sa klinike.
- Svi znaju da je 1998.godine pretukao jednog kolegu i da se sa mnogima ponašao drsko i siledžijski. Nesumnjivo je da je ranije imao zaštitu u pravosuđu, ali i u KC. Dolaskom sadašnjeg rukovodstva to se promenilo - kažu kolege.
Direktor KC Niš dr Zoran Radovanović rekao je da do sada nije bilo zakonskog osnova da se sa Stojiljkovićem raskine radni odnos jer iz suda nije pristigla ni jedna pravosnažna presuda, na osnovu koje bi to bilo moguće da se učini. Uprava KC saopštila je da podržava rad državnih organa u borbi protiv korupcije i pozvala građane da dr Radovanoviću prijave sve slučajeve. I u Lekarskoj komori napominju da protiv Stojiljkovića nisu do sada vođeni postupci, jer sudu časti nije pristigla nijedna prijava građana lekara, niti sudska presuda.

- Sud časti može izreći trajno oduzimanje licence samo na osnovu pravosnažne sudske presude za teška dela protiv zdravlja ljudi. Komora može izreći prvremeno oduzimanje licence do šest meseci po sprovedenom postupku na osnovu podnetih prijava građana ili lekara a takvih prijava nije bilo - kaže predsednik regionalne lekarske komore za jugoistočnu Srbiju dr Aleksandar Radosavljević.

KC: Podrška policiji

"Podržavamo nadležne da istraže ovaj slučaj, ali i apelujemo na predstavnike sedme sile da poštuju pravna načela i princip da niko nije kriv dok se ne dokaže suprtono. I dalje insistiramo na tome da se iskoreni primanje mita među zdravstvenim radnicima i da se ovo plemenito zanimanje ne dovodi u vezi sa korupcijom. Zbog toga molimo građane da pomognu u otkrivanju sličnih situacija, jer svako od 2.500.000 stanovnika, koliko se leči u Kliničkom centru, ima zakonom garantovano pravo da dobije adekvatnu negu i uslugu u ovoj zdravstvenoj ustanovi", saopštila je uprava KC Niš.

Poslednji komentari
  • Ana Vreme: 26.08.2013 17:17h

    E Boze ko nas sve leci,covek vise ne moze da ode kod lekara sa punim poverenjem.Ovo je strasno sto se desava u nasem zdravstvu?!!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP