Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

SUD U BEČU OSUDIO SRBINA NA 18 GODINA ZATVORA

Usitnio drugara nožem!

Autor: B. Jelovac | 07.02.2013 - 23:30:00h | Komentara: 1

Srpski državljanin Žika M. (39) osuđen je u bečkom sudu na 18 godina zatvora zbog ubistva auto-dilera Milana N. (55), čije je raskomadano telo otkriveno 7. jula prošle godine u jarku pored puta na jezeru Vinervaldze.

Žika M. (39) na suđenju

Žika M. (39) na suđenju

Motiv stravičnog zločina bio je novac koji je Žika uzeo od Milana uz zelenašku kamatu, kao i Milanov pritisak da pozajmljenu sumu isplati. Sudija je saopštio da iako Žika nema krivični dosije, iako je imao pomračenje svesti u trenutku zločina i iako je na neki način bio isprovociran od žrtve, ipak je pokazao izuzetnu brutalnost komadanjem tela i pokušajem da zločin prikrije.
Sud je istovremeno na ime troškova sahrane i duševnog bola koje je pretrpela supruzi žrtve isplatio 20.000, a sinu 28.557 evra.


- Zaista mi je žao zbog onoga što se desilo. Ako bih mogao da vratim vreme, ispravio bih sve. Ja sam danas uništen čovek - rekao je Žika na nedavnom izricanju nepravosnažne presude.

Optuženi i žrtva, obojica iz Srbije, bili su poznanici. Žika, inače zaposlen u jednoj bečkoj bolnici, pozajmio je oko 1.000 evra od Milana, vlasnika auto-placa, uz mesečnu kamatu od 10 do 15 odsto, a dug je, kako je objasnio, kasnije narastao na 21.000 evra. Iako mu je mesečno plaćao od 100 do 150 evra, Milanu se to nije dopadalo, tako da su 2. jula 2012. ugovorili sastanak u Žikinoj kući zbog konačne isplate duga.
Između dvojice Srba došlo je do rasprave, a Milan mu je saopštio da ima tri meseca da vrati novac jer će mu u suprotnom uzeti roditeljsku kuću u Srbiji. Kako je Žika svedočio u sudu, Milan mu je rekao da „ako nema para, za početak može suprugu da zaposli kao prostitutku, a može i da opljačka banku, kako mu volja“.

Uviđaj na jezeru,  na mestu gde su bačeni ostaci  leša

Uviđaj na jezeru, na mestu gde su bačeni ostaci leša

Izbezumljeni Žika je Milana dva puta udario čekićem u glavu, a iako je žrtva tom prilikom zadobila osam kontuzija i naprsnuće lobanje, koje je bilo smrtonosno, da bi se uverio da je zaista mrtav, ubica mu je zario i nož u vrat, potom prepolovio telo u kupatilu, sa dva noža ga isekao u podrumu, spakovao u kese i bacio u blizini bečkog jezera.
Zatim je sa Milanovogog telefona pozvao njegovog sina Elvisa, predstavio se kao pripadnik kriminalne grupe Albanaca sa Kosova i saopštio mu da mu je otac otet i da će biti ubijen ako ne plate 50.000 evra. Kada je slučajni prolaznik kod jezera 7. jula otkrio plastične kese sa jezivim sadržajem, čuvši za to Žika je sebi prerezao vene, ali je završio u bolnici. U džepu mu je otkriveno oproštajno pismo za porodicu u kojem je naveo da su i njega oteli Albanci koji su ubili Milana i naterali ga da skloni leš. Međutim, kada je policija došla u bolnicu, priznao je zločin.
Poslednji komentari
  • albanac Vreme: 08.02.2013 00:02h

    e moj ziko tebe treba smrtna kazna a ne da leziz u zatvor kao kukavica hteosi albanca da i povezujes za ovaj zlocin ali bog ti kaznio pa ti nasao dokaz a ne albanca djubre

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP