Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

PSIHIJATRIJSKI BOLESNIK GOREO KAO BUKTINJA

Uvio se u novine i kresnuo upaljač!

Autor: M. Ivanović | 12.06.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Šezdesetpetogodišnji pacijent na odeljenju psihijatrije Opšte bolnice u Leskovcu pokušao je juče da se ubije samospaljivanjem. On je telo obmotao novinama, legao u krevet i kresnuo upaljač. Nesrećni bolesnik je tom prilikom zadobio opekotine po čitavom telu koje su opasne po život. Prebačen je na Kliniku za plastičnu hirurgiju u Nišu, a odatle dalje na Vojno-medicinsku akademiju u Beograd.

Odeljenje  psihijatrije u  Leskovcu

Odeljenje psihijatrije u Leskovcu | Foto: M. Ivanović

Nesreća se dogodila u bolesničkoj sobi broj 10, u kojoj su ležala još dva pacijenta. U požaru koji je buknuo izgoreo je deo dušeka i natkasna pored kreveta.


- Prisebnošću i brzom intervencijom dežurnog lekara, medicinskog tehničara i dežurne protivpožarne ekipe požar je lokalizovan i izbegnute su veće posledice po ostale pacijente na odeljenju za psihoze - kaže za “Alo!” Nebojša Dimitrijević, direktor bolnice.

Prema saznanjima do kojih je došao “Alo!”, pacijenta je probudio dežurni tehničar zbog uzorka urina. Po njegovom izlasku iz sobe, bolesnik se uvio u novine i zapalio.

- Samo sam videla buktinju u hodniku i tehničara koji ćebetom gasi vatru - priča jedan od očevidaca događaja.

Tehničar koji je probudio pacijenta vratio se u sobu kad je osetio dim. Najpre je probudio druga dva pacijenta. Jedan je od straha skočio kroz prozor, a drugi je istrčao napolje, vrišteći. Tehničar je podigao sa kreveta upaljenog pacijenta, izneo ga u hodnik i počeo da ga gasi. U pomoć je priskočio dežurni lekar i bolnička protivpožarna služba.

Nakon što su ugasili vatru, nesrećnog čoveka su preneli u Službu za prijem i zbrinjavanje urgentnih stanja, gde su zbrinuta i druga dva bolesnika.
- Opekotine koje je zadobio su velike, najverovatnije drugog i trećeg stepena. Stradao je ceo prednji deo tela, a najviše genitalije - priča nam jedan zdravstveni radnik iz te službe.

Ovaj nesrećni Leskovčanin je penzionisano vojno lice i o njemu se godinama stara supruga sa decom. Prema nepotvrđenim saznanjima, on je do sada dva puta pokušao da se ubije u porodičnom stanu, mada u leskovačkoj policiji nemaju takve informacije.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP