Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

STRAŠNO

Užas u Jagodini: Tinejdžera udarila struja od 25 hiljada volti!

Autor: Tanjug | 01.09.2014 - 15:25:00h | Komentara: 4

Na železničkoj stanici Jagodina jutros je D.Đ. (19) teško povređen pošto je doživeo strujni udar zbog približavanja kontaktnoj mreži koja je pod naponom od 25 hiljada volti, saopšteno je iz JP "Železnice Srbije".

Teško povređeni mladić prebačen je u bolnicu u Jagodini, odakle je zbog velikih i teških opekotina hitno prevezen za Beograd. Nesreća se dogodila oko 6 i 40, navodi se u saopštenju.
Zeleznice Srbije ističu da zbog velikog napona struje od 25 hiljada volti koji prolazi kroz kontaktnu mrežu, nije neophodno da se ona dodirne pa da se doživi strujni udar, već je dovoljno samo da se uđe u strujno kolo, koje može biti i do dva metra udaljeno od same kontaktne mreže.
Povređenog madića uočio je radnik pružne deonice Jagodina ispod gariranog vagona, u produžetku drugog staničnog koloseka koji je stalno pod naponom i
pružio mu prvu pomoć, a zatim pozvao Policijsku upravu i Hitnu pomoć.
Napon u kontaktnoj mreži odmah je isključen, navodi se u saopštenju.
Stanična komisija za isleđenje vanrednih događaja izašla je odmah na lice mesta
i konstatovala da je mladić bio izložen strujnom udaru zbog približavanja voznom vodu kontaktne mreže, koji je pod naponom od 25 hiljada volti.
Pretpostavlja se da se mladić popeo na neki od vagona koji su garirani na drugom staničnom koloseku i da se tada našao u strujnom kolu železničke kontaktne mreže.
Železnice Srbije su povono upozorile na veliku opasnost koju sa sobom nosi neodgovorno penjanje najčešće mladih na železničke vagone, jer se takvi postupci gotovo po pravilu završavaju strujnim udarom.
Od posledica strujnog udara zbog kontaktne mreže, prošle godine su na srpskim prugama dva lica poginula (u Nišu i Šidu), dok je u Sremskoj Mitrovici jedna osoba teže povređena, dok je ove godine jedno maloletno lice poginulo (u Batajnici), a dve osobe povređene (u Petrovaradinu i Čačku), navodi se u saopštenju.
Poslednji komentari
  • Mrmot Vreme: 01.09.2014 16:57h

    I sad će da ostane bez ruke i noge i ko zna još sve čega jer je bio pametan pa se pentrao na voz...

  • Nislija Vreme: 01.09.2014 17:20h

    Ti mora da pratis svaki njegov korak, cim znas detalj da nije bio tu 9 meseci, osim njegovih najblizih ne znam ko jos moze da razmislja o tome, a jos manje da zna, ko zna, oni koji ga najvise pljuju ustvari im je idol ;) :) Mada sam za to da ga sto pre puste, pustite coveka na miru, ovo je vec preterivanje

  • Nislija Vreme: 01.09.2014 17:21h

    Ti mora da pratis svaki njegov korak, cim znas detalj da nije bio tu 9 meseci, osim njegovih najblizih ne znam ko jos moze da razmislja o tome, a jos manje da zna, ko zna, oni koji ga najvise pljuju ustvari im je idol ;) :) Mada sam za to da ga sto pre puste, pustite coveka na miru, ovo je vec preterivanje

  • Драгомир Vreme: 02.09.2014 06:07h

    Ја увек напишем коментар када неко страда од струје контактне железничке мреже ... ТО ЈЕ ИСТО КАО КАДА ТЕ УЈЕДЕ ЗАВЕЗАНО КУЧЕ!Најчешће страдају пентрањем на вагоне појединци када проверавају ИМА ЛИ НЕШТО ДА СЕ УКРАДЕ?У мрежи је 25 хиљадарки волти коме је довољно да се приближиш на метар растојања и има да те нема! ПС.Запамтите ви РИБОЛОВЦИ?Несмотрено прелазите пругу са уздигнутим пецарошким штаповима и уђете у струјно поље.Шта се деси и сами знате!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP