Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

UHAPŠENA

Uzimala milione da zaposli decu na državne jasle!

Autor: Ekipa Alo! | 21.03.2014 - 07:02:00h | Komentara: 1

Žaklina S. (48) iz niškog naselja 9. maj uhapšena je zbog sumnje da je prevarila 23 Nišlija i stanovnika okolnih mesta i protivpravno stekla imovinsku korist od oko sedam miliona dinara.

Sedište niške policije

Sedište niške policije

Ona se sumnjiči da je u periodu od 2010. do 2013. dovodila u zabludu poznanike da podignu keš kredite i pozajme joj novac, a da će ona umesto njih otplaćivati rate. Oštećenima je pričala da će kredite isplaćivati i pre roka i da oni neće imati odbijanja od svojih mesečnih zarada, što se na kraju nije dogodilo.


- Svi oštećeni su je poznavali, neki su bili prijatelji, a neki mušterije iz doba dok je držala prodavnicu tehničke robe. Najveći broj je iz Niša, ali ih ima i iz Žitorađe i Merošine. Pričala je da otvara pekaru, kafanu, da joj treba novac da prebrodi finansijsku krizu, ili za lečenje deteta. Predstavljala kao osoba koja ima „debele veze“ u svim strukturama društva, pa je oštećenima obećavala da će im zaposliti decu u pekari ili pak u javnim preduzećima i državnoj službi ako joj pozajme novac - kaže sagovornik upućen u istragu.

Ona je poznanike navodila da uzmu keš kredite za koje nisu potrebni žiranti i donosila im je svu potrebnu dokumentaciju, koju je trebalo samo da potpišu.
- Pošto bi uzela novac, u prisustvu oštećenih navodno je pozivala direktore preduzeća kako bi ostavila utisak da ima dobre veze. Pare je trošila na izgradnju velike kuće, kao i za druge lične potrebe. U njenoj kući je nađeno još ugovora o kreditima, pa se pretpostavlja da je broj oštećenih daleko veći - kaže naš sagovornik.
Poslednji komentari
  • ja Vreme: 22.03.2014 08:17h

    nije samo pravila kucu , ima kafanu i vise pekara tu je svima ostajala duzna . radnicima i zakup za pekare . imala je neku podrsku. meni je pricala da radi zajedno sa nekim inspektorom.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP