Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

NAJVEĆI SRPSKI MONSTRUMI: DANIJEL JAKUPEK

Uživao dok je sekao dete i slušao krike!

Autor: J. Paunović | 21.03.2013 - 08:02:00h | Komentara: 13

„Zbog tebe smo svaki dan na groblju, život nam se pretvorio u put od kuće do groblja. Nije pravda dostižna, bar ne u Srbiji...

Danijel Jakupek (32), monstrum sa Dunava

Danijel Jakupek (32), monstrum sa Dunava | Foto: Aleksandar Stanković

Nisu te ni kaznili, umesto 40 godina robije, lekari su presudili da imaš krevet, obroke, lekove, glava ti je na ramenima, dok našoj deci nije. Živ si, majka će ti u posetu... Ko će nama vratiti Vasilija i Luku... Ali, verujem, Danijele, da ćeš goreti u paklu zbog ovoga što si nam uradio“, ispričala je za „Alo!“ posle presude 2008. Vesna Trbović, majka Vasilija Trbovića (26) i baba Luke Opačića (5), koje je 27. avgusta 2007. u Novim Banovcima ubio i izmasakrirao Danijel Jakupek (32).

Jakupek tokom  šetnje u zatvorskoj  bolnici u Beogradu

Jakupek tokom šetnje u zatvorskoj bolnici u Beogradu | Foto: Aleksandar Stanković

Ubio sam ih iz besa!


Prilikom jedne od poseta zatvorskoj bolnici, sasvim slučajno je reporterima „Alo!“ prišao upravo Danijel Jakupek. Na prvi pogled doteran i obrijan mladić, sa visokim i upadljivo velikim zaliscima... Isti kao i na slici u novinama... Počinje priču sa novinarom i nijednog trenutka ne pokazuje ni trunku mržnje. Najviše je pričao o svojoj majci, koja ga je redovno posećivala. Na pitanje zašto ih je ubio, jednostavno je rekao - iz besa. Tako je kazao odmah posle zločina i istražnom sudiji.

„Ponekad pomislim da bih volela da oseti naš bol i stoti deo od užasa koji smo dočekali... Oslobođen zbog neuračunljivosti? Opisao je kako je sekao Luku, nije lud, već zao... Nemamo pravo na žalbu, izgleda da samo nemamo pare da platimo skupe advokate. Da je reč o deci bogataša i električnu stolicu bi uveli“, govorila je Vesna.

Naime, nakon svog krvavog pira, kada je 27. avgusta 2007. u svojoj kući u Novim Banovcima nožem u kadi ubio petogodišnjeg Luku i potom ga bonsekom iskasapio i zatim na isti način presudio mališanovom ujaku Vasiliju, Jakupek je delove tela bacio u Dunav. Četiri dana kasnije, pecaroš je u travi kraj reke zatekao obezglavljeni trup dečaka, bez nogu i jedne ruke.
Sutra ujutru, u plićaku Dunava, upleten u travu, isplivao je i Vasilijev leš, bez glave i jedne ruke. Ni dan-danas nije poznato čijim propustom, ali mimo svih procedura, 23. oktobra, nenajavljeno, inspektori iz OUP-a Stara Pazova na vrata su Trbovićima isporučili u plastičnim kesama i providnim kovertama pet naknadno pronađenih delova tela malog Luke - ruku, delove kostiju, tkiva ... i Vasilijevu šaku.

Luka Opačić i Vasilije Trbović

Luka Opačić i Vasilije Trbović


Osim šake, za koju se zna da ju je u Batajnici pronašao pas, ne zna se gde su nađeni ostali delovi tela, istražni sudija ih nije slao u Institut za sudsku medicinu, niti dao „Čistoći“ da ih pristojno isporuči. Nesrećna porodica, kojoj je rečeno da ostaci „mogu da stoje u frižideru narednih 48 sati“, preživela je još jednu dramu i zaputila se odmah na groblje.
Međutim, da niko nije mnogo mario za rane ovih ljudi, čija su deca žrtve jednog od najvećih kasapa u istoriji Srbije, govori i činjenica da su sami morali da traže da se DNK analizama utvrdi da li je glava koju je 21. septembra u Višnjici upecao pecaroš pripadala nekome od njihovih najmilijih.

„Ne znam šta mi je bilo, ali stvarno sam uživao dok sam sekao malog Luku i slušao njegove krike...“, rekao je monstrum zapanjenim policijskim inspektorima.

Odnošenje  delova tela  stradalih

Odnošenje delova tela stradalih


„Jakupek je hladno, kao da govori o nečem uobičajenom i svakodnevnom, ispričao sve pojedinosti zločina. Mirnim glasom, bez imalo emocija, govorio je kako je zaklao Vasilija i malog Luku. Rekao je da im je odsekao glave mnogo lakše nego što se nadao... Nije delovao nimalo neuračunljivo - kaže sagovornik iz istrage.
Tokom saslušanja, monstrum iz Banovaca nije govorio o satanizmu niti o bilo kakvoj sekti.

„Ipak, u trenutku dok je opisivao kako je uživao u samrtnim kricima malog Luke, rekao je: ‚Mislim da je on ušao u mene.‘ Na naše pitanje ko je on, odgovorio je: ‚On, vrhovni gospodar“‘ - otkriva naš sagovornik.

Kuća strave  u Novim  Banovcima

Kuća strave u Novim Banovcima | Foto: RAS


Šest godina posle teškog zločina koji se dogodio u Novim Banovcima, Danijel Jakupek se nalazi na lečenju u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu. U jednom od izveštaja iz Specijalne zatvorske bolnice koji je stigao u sud u Sremskoj Mitrovici je između ostalog stajalo da se „radi o osobi prosečne inteligencije, koja boluje od hronične duševne bolesti shizofrenije simpleks.
Da prima određenu terapiju, povoljno reaguje na terapijske mere, da je došlo do poboljšanja u kliničkoj slici, ali je potrebno nastaviti psihijatrijske opservacije i lečenje, što znači da nije prestala potreba za njegovim daljim lečenjem i čuvanjem.“
Poslednji komentari
  • MILAN Vreme: 21.03.2013 12:41h

    SMRT MONSTRUMA JE JEDINA PRAVDA ZA PORODICE ZRTAVA.POD HITNO TREBA VRATITI SMRTNU KAZNU U SRBIJU , A MISLIM DA CEMO BITI U SVE VECEM PROBLEMU AKO JE NE VRATIMO.

  • Anja Vreme: 21.03.2013 12:52h

    Velika je steta sto je ukinuta smrtna kazna, tako da sada imamo sve i svasta i niko ne odgovara na pravi nacin.

  • Sanja Vreme: 21.03.2013 13:38h

    OVO I NIJE ZA KOMENTAR OVO JE ZA ZATVARANJE CELE NACIJE JER NIKOGA NIJE BRIGA ZA OVOG.. ZA NJEGA JE I SMRT NAGRADA

  • Bulbuderac Vreme: 21.03.2013 16:02h

    Ovakve i slicne zlocine moze da predupredi i spreci samo uvodjenje smrtne kazne za pocinioca, dozivotna kazna (ali dozivotna, ne maximalnih 40godina) za sve koji su na bilo koji nacin pomogli zlocincu ili odmogli policiji i istraziteljima, kao i oduzimanje celokupne imovine koja se vodi na zlocinca i njegove direktne srodnike (roditelje) zarad isplate kakave takve ostete srodnicima zrtve. Kakva EU kakvi bakraci, kad u kolevci demokratije SAD imamo smrtnu kaznu, kazne zatvora od 200g., zatvore za maloletnike, hemijske kastracije silovatelja i dozivotnu robiju nakon 3 izvresena krivicna dela. Pozdrav svima.

  • goxy Vreme: 21.03.2013 16:05h

    Cisto "srpsko" ime i prezime Daniel Jakupek! Strasno!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP