Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

LOCIRAN ZLIKOVAC JUSUF SONMEZ

VADIO ORGANE SRBIMA: Doktor smrt pronađen u Amsterdamu!

Autor: Kurir | 02.09.2014 - 11:15:00h | Komentara: 0

Tužilaštvo za ratne zločine lociralo je u Amsterdamu turskog lekara Jusufa Sonmeza, kog su mediji prozvali „doktor smrt“ jer je optužen da je vadio organe otetim Srbima na KiM, a već godinama je na Interpolovoj poternici!

Jusuf Sonmez

Jusuf Sonmez | Foto: FoNet

Sonmez je lociran zahvaljujući svedoku-saradniku, a srpsko tužilaštvo s njim je stupilo u kontakt imejlom, predstavljajući se kao strana zainteresovana za kupovinu bubrega.

- Somnez je pronađen preko lokatora pre nekoliko dana. Nalazi se u Amsterdamu, a prema raspoloživim podacima, napuštao je Holandiju iako je na Interpolovoj poternici! Našli smo i njegov sajt, zvanične stranice, a stupili smo u kontakt s njim imejlom, i to tako što smo tražili bubreg za transplantaciju - kaže izvor Kurira i dodaje:
- Odmah je obavešten Džonatan Ratel, glavni tužilac Euleksa na KiM, i sad je dalje na njima da postupaju. Sonmez je prvooptuženi u „slučaju Medikus“ - trgovina organima.

Izvor još dodaje da su tokom ove istrage saznali da je „dr smrt“ pre otprilike godinu dana napravio bolnicu za transplantaciju organa u Južnoj Africi!
- Međutim, kad je čuo da se steže obruč oko njega, pobegao je.
 
Podsetimo, u „slučaju Medikus“ (siromašnim ljudima iz Turske, Rusije, Moldavije i Kazahstana bilo je obećavano da će dobiti do 15.000 evra po vađenju bubrega) sud na Kosovu osudio je Ljutfija Dervišija i njegovog sina na po osam, odnosno sedam godina i tri meseca zatvora u procesu koji se vodio zbog nelegalne transplantacije organa u klinici „Medikus“ kod Prištine. Osuđene su još tri osobe, dok se Sonmezu i Moši Harelu sudilo u odsustvu. Sonmez je uhapšen početkom januara 2011. u Istanbulu, ali pušten je posle saslušanja.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP