Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

STRUČNJACI SUMNJAJU U ISLAMIZAM UBIJENOG NORVEŽANINA

Vehabija, a pio pivo?

Autor: Ekipa ALo! | 27.01.2014 - 07:02:00h | Komentara: 7

Norveški državljanin Knut Teisnes Stanojevski (39), koji je u subotu ujutro ubijen u Preševu, posle napada na Branka T. (42), pripadnika Žandarmerije, deo policije označio je kao vehabiju, dok stručnjaci sumnjaju da je s obzirom na način života koji je vodio on i zaista bio deo tog totalitarnog islamskog pokreta.

Nije baš u  maniru  totalitarnog  islamizma:  Stanojevski  u provodu

Nije baš u maniru totalitarnog islamizma: Stanojevski u provodu

Knut Teisnes Stanojevski (39), koji je  ubijen nakon napada na žandarma u Preševu, imao profil na Fejsbuku gde se vidi da nije živeo kao vehabija

Saopštenje Policijskog sindikata Srbije, koje je usledilo nakon okršaja na Kosovu, uporedo sa sveopsežnom istragom policijskih organa o prethodnom kretanju i motivima za napad ubijenog Knuta, podstaklo je i razne spekulacije u javnosti o tome ko zaista stoji iza njih.


Shodno vehabijskom pravilu oblačenja i tumačenja religije sa jedne i Knutovog Fejsbuk profila sa druge strane, a u koji su verski analitičari imali uvid, ostaje sumnja da li je on zaista pripadao vehabijskom pokretu ili je Stojanovski eventualno bio pripadnik neke sekte ili psihički labilna ličnost.

Knut Teisnes Stanojevski

Knut Teisnes Stanojevski

- Tačno je da kod vehabija postoje striktna pravila oko oblačenja i verovanja. Međutim, treba imati u idu da postoje razne vehabije sa raznih područja i da shodno tome ništa nije iskljčeno - objašnjava za “Alo!” upućeni verski analitičar koji zbog delikatne situacije nije želeo da mu se otkriva identitet. Prema njegovim rečima, vehabije su uglavnom pripadnici totalitarnog islamizma, a ne islama i zbog toga je teško bilo šta reći samo na osnovu fotografija ili usputnih saznanja.

- Znate postoje i pravoslavne ruske i engleske vehabije, pa shodno tome nije isključeno da je i jedan državljanin Norveške krenu tim putem. Postoje razne vehabije, šiti, suniti... kao i njihovo tumačenje i nametanje religije. Mada na osnovu njegovih fotografija sa njegovom suprugom postoji sumnja da je on bio pripadnik tog pokreta. Jer kod vehabija, supruge su pokrivene, ne idu u crkvu, a muškarci ne piju pivo.

Žene vehabija su pokrivene: Knut sa  suprugom Makedonkom, čije prezime je dodao

Žene vehabija su pokrivene: Knut sa suprugom Makedonkom, čije prezime je dodao

Međutim, te fotografije ništa ne dokazuju, jer je ta osoba možda pre dva meseca postala vehabija. Država bi treblo da proveri prave razloge tog napada, možda je u pitanju teroristički akt. Takođe, mislim da naša policije ne bi trebalo ni da zanemari i mogućnost povezanosti tog Norveškog državljna sa po zlu čuvenim njegovim zemljakom Brejvikom - ispričao je naš sagovornik.
Podsetimo, Knut je u okršaju u Preševu došao u posed policijske puške, a potom krenuo u obačun sa pripadnicima policije i Žandarmerije, čija se baza nalazi neposredno pored železničke stanice. U pucnjavi, pripadnici Žandarmerije su ga doterali do kuće u kojoj je živeo i tu ubili u obostranoj razmeni vatre.

Proteran iz Makedonije
Prema dosadašnjim operativnim podacima, saznalo se da je Norvežanin proteran iz Makedonije jer je napao tasta. Krajem 2013. godine sa suprugom, koja je Makedonka, a čije je i prezime dodao svom, doselio se u Preševo. Meštani Preševa i Knutove komšije kažu da je Stanojevski imao psihičkih problema.

Poslednji komentari
  • Mudz Vreme: 27.01.2014 08:37h

    chist da vas obavestim da je to bezalkoholno pivo.

  • fff Vreme: 27.01.2014 08:50h

    ovo je bavaria od 0.0% alkohola

  • ja Vreme: 27.01.2014 08:59h

    ako malo bolje pogledate videt cete da na boci piva stoji 0,0 sto znaci da je ovo bezalkoholno pivo...

  • boki Vreme: 27.01.2014 11:21h

    Ovo jeste pivo ali ima 0% alkohola ako im bilo kakve veze...

  • tata Vreme: 27.01.2014 11:26h

    kako on moze biti vehabija..pa vidite mu nokte,vidite da pije pivo..raspitajte se malo pa posle sudite..vidite da je ovaj bio u nekoj sekti..muslimani se ne ponasaju tako..

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP