Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

HOROR

VELIKA PLANA: Pod ruku vodila staricu, otrovala je, pa spavala pored leša!

Autor: Kurir | 25.10.2014 - 10:25:00h | Komentara: 0

Ljubinka Marić (67) ubila Darinku Janković (86) u svojoj kući, ukrala joj nakit i pare, burmu prodala u zlatari, pa telo bacila iza fotelje i pokrila tepihom.

pokrivalica

Spavala pored žene koju je ubila | Foto: Masanori Jošida (ilustracija)

Marićeva je posle ubistva dva dana spavala pored mrtve starice, koja je pronađena iza fotelje prekrivena tepihom i s hematomima po telu.
Prema nezvaničnim informacijama, Ljubinka je Darinku otrovala tabletama koje joj je stavila u sok, a nesrećna žena popila je pola čaše soka pre nego što ju je otrov ubio.
Ljubinka Marić je osumnjičena i da je starici uzela burmu, ogrlicu i 1.800 dinara. Darinkin unuk Dejan Matković rekao je za Kurir da je Ljubinka burmu prodala u lokalnoj zlatari, a da se priča i da je imala kredit ili dug veći od 100.000 dinara. Matković je rekao da je porodica primetila nestanak baba Dare u utorak uveče i da su u njenoj kući videli na stolu dve šoljice kafe.
- Otišao sam kod Ljubinke kući i pitao je da li zna gde mi je baka, a ona je neodređeno odgovarala da ju je baka ispratila do ugla ulice. Navodila je različita vremena i imena mesta do kojeg ju je ispratila - rekao je Matković.
Zato mu je Ljubinka postala sumnjiva, pa je otišao u obližnji market „Dima“ u glavnoj ulici, čije kamere pokrivaju okolinu.
- Satima sam pregledao snimke, dok na kraju nisam video da je u utorak u 12.08 sati kamera zabeležila kako baka Dara i Ljilja, kako je Ljubinkin nadimak, idu ruku pod ruku ka Ljubinkinoj kući. Tada je postalo jasno da je Ljilja lagala - rekao je Dejan i dodao da je tada i policija stupila na scenu i juče, odmah po ulasku u Ljubinkinu kuću, pronašla telo starice.
Osumnjičena je odvedena u Kragujevac na poligrafsko ispitivanje, koje nije prošla, pa je potom i priznala zločin, ali tek pošto je prvo nekoliko puta inspektorima ispričala različite verzije događaja.
Inače, Ljubinka je spavala u prizemlju kuće s lešom, a iznad žive njena ćerka s mužem i bebom.
Porodica je na lokalnom radiju bila objavila da je baka Darinka nestala i delili su letke s njenom fotografijom.
IMALA I 14 PRAUNUČADI
Baka Dara je imala veliku porodicu i svi smo je obožavali. Imala je pet ćerki, devetoro unučadi i 14 praunučadi. Živela je od penzije pokojnog dede, a jedna od ćerki joj živi u Švajcarskoj, dok je druga tužilac u Kruševcu - rekao je unuk Dejan.
Komšije u šoku
Ljubinkina komšinica koja nije htela da se predstavi rekla je da je Ljubinka radila u socijalnom i da je pre dve-tri godine otišla u penziju. - Bila je dobra sa svima i svi smo zaprepašćeni. Dok je radila u socijalnom, svima je pomagala. Bila je fina, tiha žena. Izgleda da je, kako mi kažemo, „odlepila konduru“, otišla psihički pod stare dane.
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP