Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

PRETPRAZNIČNA AKCIJA SRPSKIH CARINIKA

Velika zaplena neprijavljene robe

Autor: Alo.rs | 09.04.2015 - 15:38:00h | Komentara: 2

Carinici su u dve odvojene akcije 8. aprila sprečili krijumčarenje velike količine tekstila, ženskih tašni, alata, rezanog duvana i pčelinjeg propolisa.

Zaplenjene stvari, tašne, košulje, farmerke

Zaplenjene stvari, tašne, košulje, farmerke

Dubinskom kontrolom na magistralnom putu Kosovska Mitrovica – Raška carinici su otkrili da se u autobusu koji saobraća na redovnoj liniji Priština – Novi Pazar nalazi velika količina neprijavljene robe, sakrivene u prtljažniku i pored zadnjih vrata. Autobus je pod pratnjom sproveden do carinske ispostave u Novom Pazaru gde je izvršen detaljan pregled. Tada je potvrđeno da se u džakovima nalazi preko 60 ženskih tašni sa oznakama poznatih svetskih marki poput ''Michael Kors'', ''Gucci'' i ''Yves Saint Laurent'', 30 raznih uređaja (bušilice, aparati za varenje, pištolji za nitne, pa čak i jedna testera za živu ogradu), preko 100 muških majica, farmerki i bermuda, takođe sa oznakama poznatih brendova ''Paul&Shark'', ''Armani'', ''Hermes'', ''Diesel'', kao i sedam kutija u kojima se nalazilo preko 3 kilograma rezanog duvana.

Tašna

Tašna "Majkl Kors"

 
Vozač koji je upravljao autobusom je izjavio da mu je neko u Prištini dao robu da je preveze do konačnog odredišta.
Sa terena saznajemo da su najverovatnije u pitanju samo dobre kopije, ali su carinici izrazili sumnju da se radi o robi koja povređuje pravo intelektualne svojine, pa to će to biti dokazivano tokom postupka.

Zaplenjene stvari, tašne, košulje, farmerke

Zaplenjene stvari, tašne, košulje, farmerke

Drugi slučaj odigrao se tokom dubinske kontrole starog novosadskog puta, kada je u automobilu ''Volkswagen – Sharan'' beogradskih registarskih oznaka otkriveno preko 2000 neprijavljenih ženskih farmerki i 100 teksas košulja.
Automobilom koji se kretao iz pravca Inđije upravljao je 48- godišnji srpski državljanin u pratnji supruge, a carinici su ih zaustavili u Staroj Pazovi kako bi izvršili detaljnu kontrolu.

Zaplenjena je velika količina neprijavljene garderobe

Zaplenjena je velika količina neprijavljene garderobe

 
Da bi smestio toliku količinu neprijavljene garderobe, ovaj bračni par je bio primoran da skine zadnja sedišta i tako napravili dodatni prostor u automobilu.
S obziorm da vrednost otkrivene garderobe prelazi trećinu vrednosti vozila, privremeno je zadržan i automobil kojim je roba prevožena.
Na graničnom prelazu Gradina, 9.aprila 2015.godine, carinici su sprečili unos 50 kilograma neprijavljenog pčelinjeg propolisa.

Pčelinji propolis

Pčelinji propolis

 
Ovaj lekoviti pčelinji proizvod otkriven je u automobilu marke ''Volkswagen – Passat'', bugarskih registarskih oznaka, kojim je upravljao bugarski državljanin.
Na pitanje carinika da li ima nešto da prijavi, rekao je da ima malo metalnih nastavaka za ramove za košnice što je i dokazao otvorivši prtljažnik.

Pčelinji propolis

Pčelinji propolis

 


Međutim, carinik je želeo detaljnije da pregleda vozilo i tada se ispostavilo da se ispred suvozačevog sedišta, kao i na patosu između prednjih i zadnjih sedišta nalazi 5 kesa sa čak 50 kilograma pčelinjeg propolisa.


Propolis, neutvrđene čistoće, je privremeno zadržan, a protiv putnika je pokrenut prekršajni postupak
 

Poslednji komentari
  • partizani Vreme: 09.04.2015 19:15h

    otvorite granice komunizam je prosao, nadjite sebi neki drugi posao.EU trazi slobodan protok robe i kapitala, smejacu se uskoro kad vas vise ne bude na granicama.

  • lala Vreme: 09.04.2015 19:49h

    Al su se ovi zamerili carinicima. Nisu hteli da saradjuju.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP