Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

NAPADI NA PEKARE

Veljović: Već bilo privođenja i poligraf testova

Autor: Tanjug | 19.10.2014 - 14:45:00h | Komentara: 0

Direktor Policije Srbije Milorad Veljović izjavio je danas u Novom Sadu da je policija, tokom istrage povodom napada na radnje čiji su vlasnici uglavnom albanske nacionalnosti, već privodila određena lica i vršila poligrafska testiranja, te da se sa tim nastavilo.

Policija ima nove tragove,  poručio je Milorad Veljović

Milorad Veljović | Foto: Biljana Vučković

Veljović je tokom današnje posete Novom Sadu, rekao Tanjugu da očekuje da će danas, ili eventualno ovih dana "ti problemi biti rešeni" i naglasio da je to prioritetan zadatak novosadske policije koja će maksimalno preduzeti sve neophodne mere.

"Posle najnovijih dešavanja, došao sam sa saradnicima i u dogovoru sa ministrom, da obidjem Policijsku upravu Novi Sad, jer želimo da pošaljemo jasnu poruku da se ovakve stvari neće tolerisati", rekao je Veljović dodajući da vinovnici tih dogadja moraju biti što pre pronadjeni i privedeni licu pravde.

On je istakao da incidenti koji se dešavaju nisu dobri ni za policiju, ni za državu i da država i policija moraju garantovati bezbednost svakog gradjanina, i Novog Sada, i u celoj Srbiji bez obzira na nacionalnu ili bilo koju drugu pripadnost.

"U razgovoru sa gradonačelnikom Milošem Vučevićem zajednički smo konstatovali da je Novi Sad miran grad i da ovakvi ekscesi ne mogu poremetiti odnose i u Novom sadu i u celoj Pokrajini i celoj Srbiji", kazao je Veljović.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je najoštrije osudio i poslednji napad kada je kamenovana poslastičarnica "Telep", ističući da veruje da će država, odnosno policija vrlo brzo pronaći počinioce.

"Ponoviću ono što sam rekao pre neki dan, a to je da se ne pokazuje ljubav prema svom gradu i svojoj državi tako što što bacite ciglu na komšijin prozor, jer ti ljudi žive ovde i rade zajedno sa nama, plaćaju poreze i zapošljavaju druge ljude i ništa niste pomogli Srbiji niti ste pokazali da volite Novi Sad, ako nešto tako uradite", rekao je Vučević.

Gradonačelnik je naglasio da Novi Sad zajedno sa državom Srbijom i svim nadležnim institucijama neće dozvoliti da neodgovorni pojedinci bacaju ljagu na Srbiju i na svoj grad, ponovivši da očekuje da ti pojedinci vrlo brzo budu pronadjeni i procesuirani u skladu sa zakonom.

"Ono što me raduje jeste reakcija javnosti i cele zajednice koja osudjuje te napade", naglasio je Vučević.

On je pozvao sve ljude aktivne u javnom životu, pre svega političare, da vode računa kakve izjave daju i da, kako je rekao, ne pokušavaju da dobiju jeftine političke poene, jer ovo nije tema za strančarenje već prilika da budu odgovorni i pokažu da su svi gradjani u Srbiji jednaki pred Ustavom i pred zakonom.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP