Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

DIREKTOR POLICIJE ULIO NADU PORODICI JURIĆ

Veljović: Verujem da je Tijana živa!

Autor: M. Po. | 06.08.2014 - 07:02:00h | Komentara: 6

Direktor policije Milorad Veljović ulio je juče veliku nadu roditeljima nestale devojčice Tijane Jurić (15) da je njihova mezimica živa i da će uskoro biti s njima.

Mesto na kojem je pronađena Tijanina patika

Mesto na kojem je pronađena Tijanina patika

- Veljović nam je dao do znanja da je zaista tako i da će nam je vratiti. Apelujem na onoga ko je otrgao Tijanu iz našeg zagrljaja da ne učini još veće zlo. Zahvaljujem se prijateljima, medijima i ljudima koji nas ne poznaju što nam pomažu i velika su nam podrška u ovoj teškoj situaciji i molim ih da ne posustanemo - kaže Igor Jurić i dodaje da je potraga za Tijanom borba za svu nestalu decu.


- Neka Tijana bude ta devojčica koja će promeniti razmišljanje u Srbiji, a čijim će pronalaženjem državne službe dokazati da su deca najvrednija. Danas Tijana, ko je sledeći? To pitanje nijedan roditelj u ovoj zemlji ne bi smeo sebi da postavi. Deca moraju biti bezbedna.

Siguran sam, da policija neće odustati od ovog slučaja - kaže Igor Jurić.
- Svakodnevno sam u kontaktu sa prijateljima i policijom Belgije. Svi su spremni da pomognu. Od danas se na graničnim prelazima Horgoš i Kelebija dele plakati na engleskom jeziku sa Tijaninom slikom i brojevima telefona na koje svi stranci koji idu u evropske zemlje mogu da se jave ukoliko je vide. U Segedinu i Subotici biće postavljena dva bilborda sa njenom slikom - dodaje Igor Jurić.

Prema rečima Milorada Veljovića, istraga o nestanku devojčice je prioritet nad prioritetima za policiju.

Policija ima nove tragove,  poručio je Milorad Veljović

Policija ima nove tragove, poručio je Milorad Veljović | Foto: Biljana Vučković


- Radimo u više pravaca, u cilju istrage ne mogu da iznosim detalje kojima raspolažemo, ali imamo novih naznaka koje mogu ubrzati rešavanje ovog slučaja. Ovo je za policiju izuzetno delikatan i težak slučaj, ali ga nećemo ostaviti po strani. Dnevno na rasvetljavanju Tijaninog nestanka radi oko 100 pripadnika MUP-a iz Subotice i Beograda. Svakodnevno se čujemo sa policijom iz Mađarske, Interpolom i Europolom - kaže Milorad Veljović.
Direktor policije Milorad Veljović je više puta ponovio da su kontakti sa policijom u Mađarskoj svakodnevni i da ima određenih informacija, ali da ne želi da prejudicira.

- Sve proveramo i ništa ne prepuštamo slučaju. I ja sam roditelj, verujem da je ona živa. Najsrećniji bih bio kao čovek i kao policajac da je ovih dana svi zajedno vidimo ovde - zaključio je Milorad Veljović.

Kamere u vozu nisu radile

Policijski inspektori trenutno pokušavaju da rekonstruišu i Tijanino kretanje do njenog dolaska u Bajmok kod babe i dede. Naime, ona je iz Subotice stigla vozom, pa se utvrđuje da li je nekoga tom prilikom upoznala, da li je neko pratio i šta se tokom tog putovanja događalo. Iako je Tijana tog dana putovala novim dizel-motornim vozom koji saobraća na relaciji Sombor-Subotica i čija je unuštrašnjost pokrivena kamerama, one nažalost tog dana nisu radile, te inspektori “peške” saslušavaju sve koji bi mogli nešto da znaju. Kako kažu u policiji, u razgovoru sa svima koji je poznaju trenutno se utvrđuje svaki detalj događaja pre njenog nestanka ne bi li se došlo do saznanja o nekoj novoj sumnjivoj osobi.

Poslednji komentari
  • jedna majka Vreme: 06.08.2014 07:53h

    Otac je dugovao pare zelenasima i saradjivao sa sumnjivim likovima. Odakle mu hrabrosti da kadu su ga na pocetku pitali da sumnja na nekog da to ne napomene. O cemu je razmisljao, jedno dete :(

  • Jelena Vreme: 06.08.2014 15:18h

    Pratim ovu pricu od prvog dana, i jasno je kao dan da policija dozira svoje izjave da bi imala cime da nam zamaze oci svakog novog dana i tako "umiri" javnost. Ako je i Interpol ukljucen zasto ovako dugo ne nalaze bas nista? Sve i da je istina sto se o ocu sada pise, kako vam nije jasno da NEMA OPRAVDANJA za otmicu deteta !

  • Jela Vreme: 06.08.2014 16:15h

    Prestanite da se pravite pametni i da samo zadajete jos vecu bol porodici...ovo je necuveno! Pa da je otac NAJGORI na svetu NEMA OPRAVDANJA za napad na dete.

  • Kaja Vreme: 06.08.2014 16:38h

    Gospođo, ako išta znate, moli vas cela Srbija da to kažete policiji, makar i anonimno. Šta god da je otac uradio Tijana nije kriva i ne treba da ispašta. Hajde da svi koji imamo bilo kakav trag ili sumnju, ili samo ideju pomognemo da se nađe ovo nedužno dete.

  • milorad Vreme: 07.08.2014 00:16h

    Sve je ostalo nebitno, samo da se malecka vrati svojima što pre. Verujem u našu policiju i ostale službe, naći će oni TIJANU,,, Roditeljima šaljem samo reči ohrabrenja. Verujem, nije Vam lako ali Vas molim izdržite,,,

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP