Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

UBIJEN RADENKO POPOVIĆ (31) U NOVOM SADU

Verio se, pa izrešetan sa tri hica!

Autor: N. N. Travica - B. Jelovac | 20.08.2013 - 07:02:00h | Komentara: 1

Radenko Popović (31) ubijen je sa osam hitaca u noći između nedelje i ponedeljka na raskrsnici ulica Ilije Birčanina i Kopernikove u novosadskom naselju Nova Detelinara. Popovića je neka osoba pozvala telefonom, nakon čega je on sišao ispred zgrade i seo u svoj “pežo 407”.

Pogođen u glavu i u srce: Radenko Popović sa verenicom

Pogođen u glavu i u srce: Radenko Popović sa sestrom

Napadač je prišao automobilu sa leve strane, sasuo kroz staklo osam hitaca iz pištolja, dva su žrtvu pogodila u glavu i jedan u srce, a napadač je potom pobegao. Na ulicu je zatim izjruila Popovićeva verenica, koja je u petom mesecu trudnoće.


Kako “Alo!” saznaje, Popović je u nedelju veče proslavio veridbu sa svojom budućom suprugom sa kojom je živeo u Novoj Detelinari. Nešto oko dva sata posle ponoći, nakon poziva koji je primio na mobilni, on je izašao ispred zgrade i seo u automobil. Vozilo nije uspeo ni da startuje, kada se sa leve strane pojavio napadač koji je otvorio vatru.
U kiši metaka nekoliko metaka završilo je u obližnjem frizerskom salonu “Lidija” u Kopernikovoj ulici. Na vratima, zidu i prozorima salona juče je bilo vidljivo čak 19 rupa od hitaca, koji su oštetili čak i solarijum u unutrašnjosti. Popovićeva verenica prva je istrčala iz zgrade i zatekla jezivi prizor.

Mesto ubistva: Naselje Nova Detelinara

Mesto ubistva: Naselje Nova Detelinara | Foto: Nikola Travica


- Probudili su me rafali i ženski glas koji je zapomagao. Kada sam izašla iz dvorišta videla sam izrešetanog mladića, koji je ležao na betonu pored automobila i trudnu devojku koja je vikala, moleći da zovemo Hitnu pomoć. Okolo nije bilo nigde nikoga - priča za “Alo!” komšinica iz ulice.

Motiv Popovićeve likvidacije za sada se samo nagađa. Radenko je prema tvrdnjama poznanika živeo kod verenice u Novom Sadu, ali je povremeno boravio i u porodičnoj kući u Kaću, gde mu žive roditelji i stariji brat. O samoj porodici Popović Kaćani imaju reči hvale. Opisuju ih kao poštene, vredne i radne.

- Radenko i brat Dražen su preprodavali automobile, koje su dovozili iz Italije, a radili su i na građevini. Posla se bojali nisu. Radenko je bio sportista. Trenirao je u teretani, o čemu je svedočila i sama njegova pojava, zbog čega smo ga povremeno angažovali da radi na seoskim proslavama kao obezbeđenje - priča Mića P. iz Kaća, dodajući da je bio presrećan kada je saznao da mu je devojka u petom mesecu trudnoće i da će mu roditi ćerkicu.
Popović je u Novom Sadu radio kao obezbeđenje u klubovima i pre nekoliko dana je slučajno upucan u jednom od lokala. Privođen je zbog nanošenja teških i lakih telesnih povreda, ali i zbog iznude i narkotika. Osuđivan je sredinom 2011. na pet meseci zatvora.

Zapaljen automobil

Zapaljen automobil

Nađen zapaljen automobil


Spaljen automobil “opel astra” pronašli su pecaroši na obali Dunava u blizini naselja Telep u Novom Sadu. Vozilo je spaljeno kod nasipa na Dunavcu. Počinilac, kao ni vlasnik automobila još nisu poznati, a broj na izgorelim tablicama je NS – 066 – JA. Tablice su ukradene, a danas će biti angažovani ronioci, kako bi se pregledlo da li ima nekog oružja u Dunavu. Istragom će biti utvrđeno da li taj događaj ima veze sa ubistvom Popovića.

Poslednji komentari
  • Митрофан Фустић Морија Vreme: 20.08.2013 12:33h

    Поделите народу оружје да се народ сам брани од банде.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP