Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

SKANDALOZNO!

Veštak: Pahomije je impotentan!!!

Autor: J. P. - V. P. | 23.03.2013 - 11:42:00h | Komentara: 8

“Vladika Pahomije uopšte nema seksualni nagon, utvrđeno je lekarskim veštačenjem koje je predočeno policiji”, saznaje “Alo!”. Nezvanično, on je zbog prijave da je sekslualno zlostavljao mladića nekoliko puta bio pred komisijom koja je zaključila da je impotentan. Međutim, to ga, ukoliko se utvrde sadašnje sumnje da je zlostavljao tada maloletnog Nemanju S., ne oslobođa krivice. Bez obzira na seksualnu disfunkciju, vladika je na drugi način mogao da seksualno zlostavlja dečaka.

S druge strane, uporedo se vodi i istraga protiv Nemanje S., koji se sumnjiči da je, zaposlen kao magacioner u Eparhiji vranjskoj, proneverio deo novca iz blagajne.

Pahomije

Vladika Pahomije | Foto: Marko Đurica

- Postoje određena saznanja da je Nemanja iz crkve proneverio određenu svotu novca. Međutim, to su sada samo pretpostavke dok komisija ne popiše stanje blagajne. Postoje sumnje da se mladić uplašio da će ići u zatvor, pa iz tog razloga celu priču o vladiki Pahomiju, navodno, izmislio - objašnjava naš sagovornik iz policije.

Obljuba zloupotrebom položaja

Korpus krivičnih dela protiv polnih sloboda obuhvata 18. glava Krivičnog zakona, od članova 178 do 182. Krivična dela koja proizlaze iz ispovesti mladića „Vranjskim novinama“ se odnose na član 181 (obljuba zloupotrebom službenog položaja) i 182 (nedozvoljene polne radnje).
n Obljuba zloupotrebom položaja
(1) Ko zloupotrebom svog položaja navede na obljubu ili sa njom izjednačen čin lice koje se prema njemu nalazi u odnosu kakve podređenosti ili zavisnosti, kazniće se zatvorom od tri meseca do tri godine.
n Nedozvoljene polne radnje pored novčane, predviđaju zatvorske kazne u trajanju od šest meseci do godinu dana.

Podsećanja radi, Nemanja S. je 20. februara ove godine prijavio slučaj Upravi kriminalističke policije, opisujući prvo u nizu devetogodišnjeg zlostavljanja koje se odigralo leta 2004. godine u manastiru Prohor Pčinjski, uoči verskog praznika.
- Rekao mi je da ga posle sačekam između ambara i južnog konaka u kome se nalaze njegove odaje, navodno da razgovaramo o mom daljem školovanju, da vidimo kako i šta dalje. Došao je između dva i tri posle ponoći. Iako mi je sve bilo sumnjivo, jer je protiv njega u to vreme upravo trajao sudski proces zbog pedofilije, ipak sam ušao u njegove odaje. Po glasu mi se učinilo da je pripit - navodi mladić u svedočenju koje je objavio nedeljnik “Vranjske novine”.

Mladić nije imao poverenje u vranjsku policiju, pa je izdejstvovao da ga u Leskovcu sasluša policija iz Beograda. Službena beleška sa svedočenjem u međuvremenu je stigla do Osnovnog javnog tužilaštva u Vranju, koje sada “proverava navode”. Izvor „Alo!“ u vranjskom Opštinskom tužilaštvu tvrdi da je slučaj krivičnog dela protiv polne slobode, u kojem je navodno glavni akter kontroverzni crkveni velikodostojnik, apsolutno zastareo još 2010. godine.


Opraštamo

- Po istom scenariju kao što su to uradile 9. januara 2003, „Vranjske novine“ žele da naprave novi slučaj „Pahomije“. Neprijateljima Crkve poručujemo da preispitaju sebe i svoje postupke, a mi im opraštamo i očekujemo njihovo pokajanje - piše u saopštenju.

Mladić navodi da je ubrzo posle prvog “bliskog susreta” sa Pahomijem, usledio i drugi, podjednako traumatičan, ovoga puta u vranjskom manastiru Svetog Nikole, gde mu je vladika navodno obezbedio sobu za učenje.
- Ponovo sam krenuo u prvi razred, ali sada vanredno. U međuvremenu mi je u januaru 2005. umro otac, a vladika je došao kod nas da ponudi pomoć porodici, a meni sobu u manastiru kako bih, kazao je, mogao da na miru učim. Iako sam znao njegove prave motive, nikome nisam smeo da kažem šta mi se desilo u Prohoru Pčinjskom, osećao sam neku mešavinu straha i sramote, bojao sam se da mi niko neće poverovati, pa sam pristao da odem u manastir - ispričao je mladić.
Poslednji komentari
  • svidza Vreme: 23.03.2013 12:20h

    pa ako je bolestan -dole-,ne mora da znaci da je bolestan i u glavu,u zatvor sa pedofilom,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

  • dno dna Vreme: 23.03.2013 12:58h

    E srbijo bruko ko si ti poglavari, ministri, direktori sve krš i lom jedino znaju kad su gladni i žedni.

  • nedimko Vreme: 23.03.2013 13:28h

    impotentan je ko i srbija na maximiru...znači nemože ništa ni da hoće...

  • kapetan kuka Vreme: 23.03.2013 13:34h

    ovo je cista laz i neistina sto okrivljuju mladica za proneveru to je bio samo jos jedan u nizu pokusaja da mladica drzi u saci kako ne bi progovorio i da bi ga idalje zlostavljao...ko zna jos koliko deca pate koji nesmeju da pricaju...

  • Savjest Vreme: 23.03.2013 14:20h

    Ljudi ko god da je kriv i radi te gadosti s njim treba po kratkom postupku.Medutim, nije mi jasno kako to da vladike napadaju samo problematicne momke tj kad god se kome od njih pronade pronevjera kakva oni odmah optuzuju.Sjetite se onog dakona koji je optuzivao Kacavendu sa kacketom okrenutim naopacke,cigara u ustima i sjedi po citav dan u kafani.To mi je sve sumnjivo.Da zakljucim kako je moguce da se nikad nije desilo da su napali nekog cestitog postenog koji nema mrlja u svom zivotu.Razmislite i vi o ovome.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP