Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

ŽANDARMI SPASLI ČOVEKA IZ ZAPALJENOG AUTOMOBILA

Videli smo ruku kako grebe po staklu

Autor: E. S. | 26.03.2015 - 07:00:00h | Komentara: 0

Trojica pripadnika Žandarmerije, Nikola Petrović, Ljubiša Đorđević i Dalibor Simić, rizikujući živote spasli su Zorana Jovanovića (51) iz automobila u plamenu, nakon što se „renom“ sudario sa kamionom na Kružnom putu u Beogradu. Nažalost, spasa nije bilo za Sašu Maksimovića, koji je izgoreo u požaru pre njihovog dolaska.

Stravičan sudar na Kružnom putu kod Beograda

Stravičan sudar na Kružnom putu kod Beograda | Foto: Oliver Bunić

Strašna saobraćajna nesreća se dogodila juče ujutro oko 6.20, u neposrednoj blizini hotela „Hiljadu ruža“. Kako saznajemo, do nje je došlo kada se vozač „renoa“, iz još ne utvrđenih razloga, zakucao otpozadi u kamion i podvukao se pod njega. Usled sudara automobil se zapalio, a putnici u njemu postali su žive buktinje.
- Krenuli smo na posao kada smo videli saobraćajnu nesreću i automobil koji gori. Odmah smo se zaustavili i videli ljudsku ruku koje grebe po staklu iznutra - smireno prepričava žandarm Nikola Petrović. Prema njegovim rečima, sve se dalje odvijalo brzo.

U sudaru  poginuo Saša  Maksimović

U sudaru poginuo Saša Maksimović | Foto: Oliver Bunić


- Odmah sam s kolegama pokušao da otvorim vrata, ali ona su bila zaglavljena i u plamenu. Nogom sam razbio staklo i najpre smo protivpožarnim aparatima ugasili vatru na čoveku kome je gorela cela desna strana, kosa... Potom smo pomoću metalne štangle otvorili vrata i krenuli da vadimo povređenog. Pošto je bio vezan, neko mi je dodao nož ili skalpel, pa sam prerezao pojas, izvukao ga i dodao do kolege Đorđevića, koji mu je prvi ukazao medicinsku pomoć. Nažalost, za suvozača je bilo kasno - ispričao je Petrović, koji je usled spasavanja zadobio opekotine po dlanovima.

Heroji: Đorđević,  Simić i Petrović

Heroji: Đorđević, Simić i Petrović | Foto: Rajko Ristić


- Zbog njihovog podviga, a i zbog toga što nisu zakasnili na posao, predložiću da budu nagrađeni - nije krio ponos Goran Dragović, komadant Žandarmerije.

Izgorelo mu 27 odsto tela


Nakon ukazane prve pomoći, Jovanović je prvo prevezen u Institut za opekotine i rekonstruktivnu hirurgiju u Zvečanskoj ulici, a zatim zbog lošeg stanja na VMA. Jovanović je zadobio opekotine na 27 odsto tela, najviše po glavi i leđima i njegovi vitalni organi su ugroženi, pa lekari ulažu napore kako bi mu spasli život.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP