Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

SVEDOČIO

Viliamson propitivao Tačija o trgovini organima

Autor: | 12.03.2014 - 10:35:00h | Komentara: 0

Tužilac Specijalne istrage Klint Viliamson ispitivao je premijera Kosova Hasim Tačija u vezi sa istragom o zločinima iz izveštaja Dika Martija, piše "Tribuna".

Hašim Tači

Hašim Tači | Foto: AP

Izvori lista navode sa se taj razgovor dogodio juče, u kancelariji Hašima Tačija. Isti izvor je objasnio i da se šef kosovske vlade nije sastao s Viliamsonom u svojstvu premijera, nego kao subjekt istrage koju radi tužilac.

Takođe se dodaje da to što je Tači ispitivan i dalje ne znači da će protiv njega biti podignuta optužnica, navodi "Tribuna".

Tužilac Viliamson nema mandat da odlučuje o osnivanju Evropskog Tribunala, koji se traži EU, a koji bi se bavio zločinima koje je počinio OVK. " Njegov mandat je da istražuje, a ne da odlučuje o budućim procedurama koje će proslediti kako bi se procesuirao određeni predmet", kazao je "Tribuni" jedan visoki zvaničnik koji je upoznat sa procesom osnivanja Evropskog Tribunala.

Izvoru "Tribune" je još jednom potvrđeno da do juna treba da se formira Tribunal.
U saopštenju posle susreta sa Viliamsonom, zamenik premijera i ministar pravde Hajredin Kuči je ponovio stav da svaki eventualni sudski proces treba se obavi na teritoriji Kosova.

U saopštenju Specijalnih Snaga za istragu - poznatih kao SITF, kaže se da je tužilac boravio u Prištini 10. i 11. marta. "Tužilac je ponovio da je odlučan da uradi punu istragu da bi otkrio istinu o veoma ozbiljnim sumnjama o zločinima koji se opisuju u izveštaju Saveta Evrope", stoji u saopštenju.

Po SITF-u Viliamson je kazao da se istraga nastavlja i da je još rano da se prejudicira njen rezultat, navodi "Tribuna".

Tokom boravka Viliamson se sastao i sa šefom Unmika Faridom Zarifom, šefom misije EU za Kosovo Samuelom Žbogarom i šefom Euleksa Borhardom, piše "Tribuna".

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP