Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

NENAD FILIPOVIĆ PAO JUČE U SVOM STANU

Vlasnik agencije čekao hapšenje

Autor: E. Sadiku | 26.07.2015 - 20:00:00h | Komentara: 4

Nenad Ristić, za koga se sumnja da je u stvari neformalni vlasnik agencije, sve vreme je nesmetano radio dok je za njim bila raspisana potraga.

Nenad Ristić

Nenad Ristić | Foto: RAS

Nenada Filipovića (49), vlasnika agencije “Uniko travel”, juče ujutro uhapsili su policajci u njegovom stanu u Zemunu. Filipović, koji se tereti da je prevario 100 putnika za turističke aranžmane, policajcima nije pružao otpor, a ni delovao iznenađeno kada je otvorio vrata.
Filipoviću je određen pritvor do 30 dana, dok policija traga za njegovim saučesnikom Nenadom Ristićem, za koga se sumnja da je u stvari neformalni vlasnik agencije.
Zanimljivo je da za Ristićem, koji je ugovarao većinu aranžmana za “Uniko travel”, iako formalno nije bio zaposlen u agenciji niti ima licencu, postoji već raspisana potraga zbog sumnje da je 2012. prevario putnike agencije “Triniti travel”.
Tada je ostavio grupu od oko 170 srpskih turista bez povratnog leta iz Hurgade. Istragom se tada otkrilo da je Ristić deo novca od aranžmana stavljao sebi u džep. On je tada zatvorio agenciju, međutim, bio je i uhapšen,ali nakon izlaska na slobodu izbegavao je nadležne organe.
Pa tako ispade da se Ristić uopšte nije krio, već je najnormalnije radio i, kako se sumnjiči, smišljao plan kako da ojadi sugrađane. Ceo slučaj je otkriven kada su brojni turisti koji su uplatili letovanje u Hurgadi i nekoliko porodica koje su otišle u Grčku ostali bez aranžmana. Trinaestoro srpskih turista nije otputovalo u Hurgadu, a osmoro je izbačeno iz hotela na Lefkadi zbog toga što agencija “Uniko travel” njihov novac nije prosledila hotelijerima i avio-kompanijama.

Prevarena i Jelena Tomašević
I poznata pevačica Jelena Tomašević našla se na meti prevaranta. Ona je u jednoj TV emisiji dobila vaučer za letovanje u Grčkoj, a kada je sa mužem, glumcem Ivanom Bosiljčićem, i ćerkicom krenula na putovanje, dočekalo ju je neprijatno iznenađenje. „Kada smo krenuli za Grčku, samo nam je javljeno da se vratimo, jer nešto nije u redu. To je sve što znam“, rekla je pevačica Jelena Tomašević.

Poslednji komentari
  • predragm Vreme: 27.07.2015 04:27h

    Da se ovakvi slucajevi nebi vise dogadjali treba uhapsiti tuzioca i sudiju. Videti koliki mito su dobili i odmah poslati u zatvor zajedno sa optuzenima. Poglavlje o pravu i pravosudju EU nece biti otvoriti sledecih 10 godina

  • sasa Vreme: 28.07.2015 14:32h

    Sve samo postenim ljudima pale kola. Treba ozbiljno ispitati sta u sta su ti sns lopovi sve umesani, I shodno tome pohapsiti I kriminalce I izdajnike

  • sasa Vreme: 28.07.2015 14:32h

    Sve samo postenim ljudima pale kola. Treba ozbiljno ispitati sta u sta su ti sns lopovi sve umesani, I shodno tome pohapsiti I kriminalce I izdajnike

  • Ivan Vreme: 28.07.2015 15:44h

    Ajde kevo ne balavi... Dok je tvoja cerkica pu*ila matorcima i dedama tad nije bila zrtva. Pali...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP