Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

POLICIJA TRAGA ZA NENADOM RISTIĆEM

Vlasnik „Uniko travela“ optužio poslovnog partnera!

Autor: J. P. - E. S. | 27.07.2015 - 07:00:00h | Komentara: 0

Nenad Filipović (49), vlasnik agencije “Uniko travel”, koji je u subotu uhapšen zbog sumnje da je prevario više od 100 putnika za turističke aranžmane, juče je saslušan u Prvom osnovnom tužilaštvu, a svu krivicu svalio je na svog poslovnog partnera Nenada Ristića.

Nenad  Filipović

Nenad Filipović | Foto: facebook

Kako saznajemo, on se nekoliko sati na saslušanju pravdao da nije kriv i da nema nikakve veze sa krivičnim delom koje mu se stavlja na teret. Ipak, njemu je određen pritvor u trajanju od 30 dana.


Pored Filipovića policija sumnjiči i Ristića, za koga se veruje da je u stvari pravi vlasnik agencije, ali on za organe reda nije dostupan. Ceo slučaj je otkriven kada trinaestoro srpskih turista nije otputovalo u Hurgadu, a osmoro je izbačeno iz hotela na Lefkadi zbog toga što agencija “Uniko travel” njihov novac nije prosledila hotelijerima i avio-kompanijama, već je vlasnik sa tim novcem nestao. Zanimljivo je što je i inspekcija još u maju posetila agenciju i tada su razgovarali sa Nenadom Ristićem, koji uopšte nije bio prijavljen.
Njegov posao je bio da ugovara aranžmane iako je već bio hapšen zbog sumnje da je 2012. prevario putnike agencije “Triniti travel”. Nakon tog hapšenja pušten je da se brani sa slobode i on je izbegavao organe reda, a zbog toga je bila raspisana potraga za njim. Ristić i Filipović se sumnjiče da su prevarom stekli najmanje oko 32.000 evra. Ministar turizma Rasim Ljajić izjavio je da će građani koje je vlasnik agencije “Uniko travel” Nenad Filipović prevario biti obeštećeni od novca koji je agencija morala da uloži kao depozit.

- Reč je o 40.000 evra i od tog novca bi trebalo da se obeštete građani. Mi sada utvrđujemo tačan broj, moramo da vidimo spisak prevara, biće dobro ako je to ovaj broj, a ne veći – rekao je Ljajić za Radio-televiziju Srbije.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP