Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

ANKETA: ŠTA BEOGRAĐANI MISLE O SOCIJALNOM NASILJU?

Vlasti preblage prema nasilnicima

Autor: Ekipa Alo! | 11.11.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Koliko puta ste okrenuli glavu od nasilja koje se dešavalo u vašoj blizini? Jeste li pozvali policiju dok su do vas dopirali plač i zapomaganje iz susednog stana? Da li ste ikada pozvali Centar za socijalni rad? U sklopu akcije u kojoj želimo da podignemo svest o porodičom nasilju i socijalnim probelmima kojima smo okruženi, pitali smo građane Beograda gore navedena pitanja. Evo šta su nam rekli...

Pucnjava u centru vojvojanske prestonice

Zorica Vukotić (60)
- Čak i ako primetim da se to dešava u mom okruženju, ne prijavljujem, već se potrudim da onako, lukavo intervenišem sa strane. Iskreno mislim da je zlo kod labilnih osoba prevladalo. Uloga medija je jako loša, jer nasilnici na taj način dobiju prostor i negativnu promociju. Mislim da je prava uloga medija da tragaju za dobrim stvarima.


Ceca Stanković (59)
- Smatram da u našoj državi žene nisu dovoljno zaštićene zakonom. Sigurne kuće nisu pravo rešenje, jer je to privremeni smeštaj. Nasilje nije samo fizičko, već može biti i psihičko. Psihičko nasilje je teže i bolnije, jer traume ostaju čitav život. Ženama treba obrazovanje i samopouzdanje da bi bile jače.

Biljana Kuzmanović (67)
- Protiv nasilja sam u bilo kom obliku, ali previše se forsiraju sigurne kuće za žene, a ima mnogo očeva koji su maltretirani od strane svojih bivših supruga i majki svoje dece.

Vasilije Munjas (29)
- Nisam dovoljno svestan koliko se to zaista dešava, ali mislim da je prisutno. Reagovao bih kada bih čuo da se događa u mom okruženju. Ljudi umeju da žive nasilno i bučno i onda ne znaš kako da reaguješ na pravi način.

Nada Krtinić (75)
- Nisam nikada imala takve slučajeve u svom okruženju. Kada bih naišla na takav slučaj, pomogla bih maksimalno koliko je u mojoj moći. Ne bih mogla da gledam nekoga ko je na muci i prišla bih da pomognem, makar i stradala. Mislim da su vlasti preblage prema nasilnicima.D. Ramadani

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP