Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

APELACIONI SUD DONEO PRESUDU ALEKSANDRU VAVIĆU

Vođa „Alkatraza“ deset meseci duže u zatvoru!

Autor: E. H. | 08.12.2013 - 09:00:00h | Komentara: 0

Bivšem zvezdašu, a sada jednom od vođa Partizanove navijačke grupe „Alkatraz“ Aleksandru Vaviću (26), Apelacioni sud u Beogradu povećao je zatvorsku kaznu za 10 meseci i pravosnažno ga osudio na godinu i 10 meseci zatvora zbog ranjavanja nožem Stefana Gajića 6. januara 2005. na Karaburmi. Tom odlukom preinačena je prvostepena presuda Prvog osnovnog suda u Beogradu iz juna ove godine u delu o kazni kojom je Vavić bio osuđen na godinu dana zatvora zbog nanošenja teških telesnih povreda.

Aleksandar Vavić

Aleksandar Vavić

U ostalom delu, presuda je potvrđena, navodi se u odluci objavljenoj na sajtu Apelacionog suda. Vavić je prvostepenom presudom osuđen uz obrazloženje da je nekoliko meseci nakon tog krivičnog dela počinio još jedno sa elementima nasilja, za koje je pravosnažno osuđen i bio je na odsluženju uslovne kazne, kao i jer je sklon vršenju nasilnih krivičnih dela i da to evidentno nije usamljen incident.


Prvom prvostepenom presudom, koja je bila ukinuta odlukom žalbenog suda, Vavić je bio osuđen na godinu dana zatvora zbog ranjavanja Gajića. Tokom ponovljenog postupka, Gajić nije saslušan jer se nije odazivao na sudske pozive, a ni policija nije uspela da ga privede. Nedugo posle incidenta, prešao je u konkurentski tabor, pa su se tako promenili i Gajićevi iskazi, ali i drugih svedoka, navijača Partizana. Gajić i drugi svedoci u policiji su Vavića prepoznali sa 100 odsto sigurnosti, ali su već u istrazi, kada je Vavić prešao u navijački tabor Partizana, negirali da je učestvovao u tom incidentu. Prvi osnovni sud ga je osudio jer je ocenio da je očigledno da su svedoci namerno menjali iskaze kako bi zaštitili novog „kolegu“ i oslobodili ga odgovornosti. Vavić je u februaru 2012. godine ranjen u sačekuši u blizini Pete beogradske gimnazije, na Tašmajdanu.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP