Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

IZREČENA NOVA PRESUDA

Vođa "Ultra bojsa" osuđen na sedam meseci zatvora!

Autor: D. Ćuruvija | 28.07.2014 - 12:40:00h | Komentara: 1

Marko Vučković, vođa navijačke grupe "Ultra bojs", osuđen je danas na sedam meseci zatvora jer je išamarao komšinicu Slavku M. (60) kojoj je od zadobijenih povreda pukla bubna opna 2008. godine.

Marko Vučković

Marko Vučković danas ispred suda | Foto: Boško Karanović

Sudija Prvog osnovnog suda u Beogradu Ivana Bursać izjavila je da je veštačenjem i drugim dokazima utvrđeno da je Vučković počinio krivično delo. Vučkovićev advokata Saša Milovanović najavio je žalbu na ovu presudu. Vučković je ranije osuđen na osam meseci zatvora, ali je presudu ukinuo Apelacioni sud i naložio ponovno suđenje.

Na novom suđenju veštak je naveo da je "pucanje bubne opne koje je konstatovano u lekarskom izveštaju oštećene, moglo je da nastane samo od udarca otvorenom šakom ili mehaničkim predmetom, a nikako pesnicom". Ovim su opovrgnute tvrdnje Slavke M. da ju je Vučković tukao pesnicama, što je on od početka suđenja negirao.

Zamenik tužioca zatražio je kaznu od godinu dana zatvora, dok je Vučković tražio da bude oslobođen. On je izjavio da nikada u svom životu nije doživeo veću nepravdu i da mu je užasno neprijatno zbog optužnice koja mu je stavljena na teret.

- Sve novine pišu da sam išamaro staru ženu, pa mi je veoma neprijatno što se u javnosti plasira informacija da tučem žene po Senjaku, što jednostavno nije istina - rekao je Vučković.

Palata pravde

Palata pravde u kojoj je suđeno Vučkoviću | Foto: Vesna Lalić

Njegov branilac advokat Saša Milovanović tražio je tokom suđenja oslobađajuću presudu, podsećajući sud da je tokom postupka napadnuta Beograđanka više puta menjala iskaz, kao i da se nije odazivala pozivima suda. Takođe, Milovanović je naveo da je protiv nje podignuto više krivičnih prijava zbog lažnog prijavljivanja, kao i da Vučković nije jedini komšija sa kojim je došla u sukob.

- Moj branjenik ne spori da je imao sukob sa oštećenom, ali on nije neko ko juri starije žene po Senjaku ne bi li ih pretukao. Otac je dvoje maloletne dece, a sve ranije osude starije su od deset godina, zbog čega predlažem da ga oslobodite - naveo je Milovanović.

On je potom podsetio i na svedočenje sina oštećene koji je izjavio da Vučković nije udario njegovu majku, kao i da ona ima psihičkih problema, te da Vučković nije jedini komšija koga je prijavila.

Sa Slavkom M. žitelji Senjaka navodno dugi niz godina imaju problema, zbog čega su čak pisali i peticiju kojom su tražili da se iseli iz tog naselja. Milovanović je predlagao da potpisnici peticije, kojih ima više od 40, budu saslušani tokom postupka, ali je sud to odbio.
Poslednji komentari
  • mirko Vreme: 28.07.2014 16:56h

    kakav komadant takva i vojska! samaranje zena i izbegavanje zatvora....

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP