Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

TURISTI IZ SRBIJE IZVUČENI POSLE PET SATI IZ KANJONA NEVIDIO

Vodič ih uveo u vodu i pored lošeg vremena

Autor: M. Dudvarski | 15.09.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Spasioci iz Gorske službe spasavanja Crne Gore su iz kanjona Nevidio juče nakon celih pet sati izvukli 18 promrzlih turista iz Srbije, od kojih srećom niko nije povređen. Željko Loncović, načelnik Gorske službe Crne Gore, izjavio je da je višečasovna akcija spasavanja bila dramatična, s obzirom na visok vodostaj i trku sa vremenom da se ugroženi što pre spasu, ali i da je Tihomir Vojnović, vodič turističke grupe iz Beograda, pogrešio kada je doneo odluku da uvede ljude u vodu i pored ogromnog vodostaja u kanjonu.

I početkom avgusta turisti  iz Srbije optužili su Tihomira Vojnovića  da ih je ostavio u kanjonu i da se jedan  član grupe umalo

I početkom avgusta turisti iz Srbije optužili su Tihomira Vojnovića da ih je ostavio u kanjonu i da se jedan član grupe umalo

Vojnović, koji je turu organizovao preko Planinarskog kluba Radnički iz Beograda, juče je priveden u policiju kako bi dao izjavu o incidentu.


- Ekipa je ušla u kanjon sa vodičem, koji nije procenio trenutno stanje u kanjonu, gde je ogroman vodostaj. Svih pet najavljenih ekipa vratilo se i odustalo od ulaska u kanjon, ali je vodič srpskih turista procenio da to može i napravio je šta je napravio, srećom bez nekih velikih posledica - rekao je Loncović, navodeći da je sreća da su turisti koji su u kanjonu proveli 12 sati imali telefonsku vezu, kojom su javili da su zaglavljeni.

Spasavanje

Spasavanje

- Izvlačili smo po dvoje 50 metara preko stene do nas. Oni su vikali i tapšali od oduševljenja. Sećam se da smo Tihomira izvukli poslednjeg u ranim jutarnjim časovima i da je rekao: „Šta je, je l‘ ja sada treba da vam se zahvalim“- naveo je Drago Vujović, jedan od spasilaca, i dodao da su svi promrzli turisti odvedeni do obližnjeg sela, gde su smešteni na toplo.


Načelnik Loncović upozorava i da je kanjon Nevidio dosta opasan i naglašava da su ljudi koji odluče da idu sa vodičem bezbedni, dok drugi ljudi, koji dolaze iz Srbije, sa strane, čak i iz Crne Gore, ako su jednom prošli kanjon Nevidio misle da su spremni da vode druge ljude. Vojnovića su, inače, i turisti iz Srbije koji su 8. avgusta umalo glavom platili prolazak kroz kanjon u pismu upućenom GSS-u optužili da ih je ostavio u kanjonu, da su bili prepušteni sami sebi i da se jedan član grupe umalo utopio. On je tada negirao njihove optužbe.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP