Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

POSLEDNJI POZDRAV

Voja Škrbić sahranjen uz reči ljubavne pesme! (FOTO)

Autor: N.N.Travica | 25.05.2014 - 16:26:00h | Komentara: 26

-Da li ćeš me i sutra voleti, kao što me draga voliš sada, da li ćeš me i sutra želeti, kad mi inje po kosi napada. Voli me danas više nego juče, a manje od sutra i sve tako redom, nek ljubavi ostane u tebi da me voliš i sa kosom sedom – reči su koje su se čule pored rake u koju je spušteno telo narko bosa Vojislava Voje Škrbića (40).

Sahrana Škrbića Foto: N.N.Travica

Foto: N.N.Travica

Više stotina rođaka, prijatelja, poznanika i poštovaoca Škrbićevog lika i dela okupilo se na mesnom groblju u Kaću, gde su ga ispratili u večnu kuću. On je ispraćen uz zvuke pesme "Voli me danas više nego juče" Mitra Mirića, koju je odsvirao poznati tamburaš Kole sa svojim orkestrom.
- Dete moje. Jao tugo moja. Šta mi se ovo desilo? Prvo ti tatu ispratih, a sada i tebe pratim u večnu kuću. Čime sam ja ovo zaslužila - uplakanim glasom, koračajući umornim koracima iza kovčega u kome se nalazilo sinovo telo kukala je majka Milka.

Vojino telo oko 11 sati doneto je iz Instituta za sudsku medicinu u porodičnu kuću u Kaću, gde su se od njega prvo oprostili najbliži, nakon čega je skupoceni kovčeg odnet na groblje u čiju kapelu nisu mogli ni da uđu svi koji su došli da isprate ovog poznatog Kaćanina. Nakon opela koje je služilo nekoliko sveštenika pročitani su oproštajni govori u kojima je pre svega naglašena velikodušnost pokojnog.

Sahrana Škrbića Foto: N.N.Travica

Foto: N.N.Travica

 
- Ovakvu sahranu Kać ne pamti. Groblju ni peške prići nismo mogli, a kamo li kolima. Jako puno sveta je došlo da se oprosti od Voje, koga smo svi dobro poznavali. Bio je jedan od najpoznatijih meštana, pa se zato i celo selo oprostilo – rekla je za Alo! Mara K. iz Kaća, dodavši da se po registarskim tablicama luksuznih automobila, parkiranih u blizini groblja, moglo videti da za Voju granice postojale nisu.

Policija je i tokom sahrane tragala za osumnjičenim Dušanom B. (25) iz Bačkog Dobrog Polja i za njegovim saučesnikom Milošem B. (43) iz Stepanovićeva, koji je te večeri ušao zajedno sa njim u "Gondolu" i otpočeo razgovor sa žrtvom. Prema dosadašnjim rezultatima istrage, za motivom se i dalje traga, a ne isključuje se mogućnost da je do oružanog sukoba došlo zbog duga, što ubijenom nije bilo strano.

- Voleo je galantan život, novac i lepe žene. Tako je živeo, ali na žalost zbog tih stvari je tako brzo i završio. U Kaću su ga svi poštovali, ali ga se i bojali. Zbog njega su znali da isprazne čitav lokal, kada dođe. Jednom rečju bio je galantan u svakom pogledu – priča za Alo! jedan od mnogobrojnih Škrbićevih poznanika.

Sahrana Škrbića Foto: N.N.Travica

Foto: N.N.Travica

 
Osumnjičeni su se poznavali sa Škrbićem koji je, navodno, želeo da im se umeša u posao, odnosno da ih reketira.

- Nije isključeno da je reč o dugu, koji je napravljen u jednoj kladionici u selu. Ali to je sve još na istrazi da se utvrdi. Niko još uvek sa sigurnošću ne može da tvrdi razloge i motive događaja u kome je malo falilo da izvršilac ubistva za sobom ostavi i ličnu kartu. Davno se ovako nešto nije dogodilo, da ubiju nekoga na očigled toliko sveta i video kamera koje su svaki detalj zabeležile. – kaže izvor Alo! blizak istrazi, dodajući da su osumnjičeni morali biti jako isprovocirani najverovatnije skorašnjim događajem, da bi se baš toliko osmelili.

U šumi u blizini Beočina, na Fruškoj Gori u subotu je pronađen i crni BMW novosadskih tablica koji su osumnjičeni iskoristili za bekstvo.

Sahrana Škrbića Foto: N.N.Travica

Foto: N.N.Travica

 
Auto je pronađen neoštećen u šumarku u blizini fabrike cementa "Lafarge", a u njemu mnogi materijalni dokazi koje su ubice ostavile za sobom. Za njima se intenzivno traga kako u zemlji, tako i van granica.

 
Poslednji komentari
  • jaoj Vreme: 25.05.2014 16:53h

    Bio galantan ili bahat ajde da se dogovorite?! I svestenik... Sluzi opelo krimosu koji je sejao smrt i zlo gde god da je mrdnuo. Da li postoji moral, nacela ili za sve postoji tarifa?! Majka se pita cime je to zasluzila... Da li ste gospodjo znali cime se vas sin bavi?! I sta ste ocekivali?! I novinare molim da ne velicaju ove tipove i ne pridaju im medijski znacaj

  • italian Vreme: 25.05.2014 17:19h

    kako je ziveo tako je i zavrsio. ovakvima je mesto u zatvoru ili na groblju

  • VITEZ Vreme: 25.05.2014 17:42h

    E, blago nama kada ovako ispraćamo ovaj sloj ljudi.

  • ja Vreme: 25.05.2014 17:55h

    jadna zemlja i jadnije vesti koje objavljujete

  • ja Vreme: 25.05.2014 18:30h

    steta jos jedan narko diler ubijen... koliko je majki zbog njega zaplakalo.. sad je jos i svetac da postane .. ma svi ga voleli obozavali....

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP