Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

TEŠKA NESREĆA KOD BEOGRADA

Vozač autobusa zaspao? (FOTO)

Autor: E. S. | 22.06.2015 - 09:01:00h | Komentara: 6

Vozač autobusa turističke agencije "Barcino turs" koji se prevrnuo kod Bubanj potoka, najverovatnije je zaspao za volanom.

Autobuska nesreća

Mesto nesreće | Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

Sudeći prema prvim saznanjim, vozač turističkog autobusa "Barcino tursa", koji se danas prevrnuo kod Bubanj potoka, kada je poginula jedna, a povređeno više od 60 putnka, najverovatnije je zaspao za volanom.

Vatrogasci i policija na mestu nesreće

Vatrogasci i policija na mestu nesreće | Foto: MUP Srbije

Načelnik Uprave saobraćajne policije Srbije Vladimir Rebić izjavio je danas da još nema preciznih podataka o tome šta je uzrok prevrtanja autobusa na autoputu kod Beograda.
- Od izjava putnika se moglo saznati da su se vozači promenili, što znači da je postojala posada koja je imala nameru da poštuje propise o vremenu. Tahograf je oštećen i još nismo imali podatke da li je eventualno bilo prekoračenja vremena upravljanja - rekao je Rebić.
Policijski uviđaj još je u toku, a načelnik saobraćajne policije za Beograd Dragan Bogosavac izjavio je da je prema dosadašnjim saznanjima autobus prešao iz srednje u desnu, pa u krajnju, zaustavnu traku. Vozilo je probilo bankinu i prevrnulo se na stranu u kanal.

I ministar policije Nebojša Stefanović kaže da je, prema prvim nalazima istrage, autobus koji je rano jutros imao udes na autoputu u Bubanj potoku, iz srednje trake prešao u zaustavnu, probio zaštitnu ogradu i kretao se zelenim pojasom, da bi potom udario u banderu i prevrnuo se.

Vatrogasci i policija na mestu nesreće

Vatrogasci i policija na mestu nesreće | Foto: MUP Srbije

Tokom dana utvrdiće se uzroci nesreće, rekao je Stefanović.

U Barcin tursu u izjavi za Alo! nisu mogli da daju podrobnije informacije:

- Ne znamo ko je nastradao ni šta se dogodilo. Vlasnici i menadžeri agencije "Barcino turs" su na terenu - rekla je radnica agencije za "Alo!" i dodala da se čeka izveštaj policije.

Poslednji komentari
  • nesa Vreme: 22.06.2015 09:27h

    Ispitajte koliko dugo su vozači bili na liniji. Kada su prethodnog dana radili, i kada su ponovo pošli na put.

  • branko Vreme: 22.06.2015 09:37h

    Saucesce porodici i zaljenje za povredjenima. Ima samo jedan odgvor na ovakvao zbivanje a to su pitanja: ko kontrolise autobuse pred polazak za GR u sezoni,ko kontrolise broj radnih sati vozaca autobusa,ko kontrolise firme koje agencije angazuju za prevoz do mora i nazad, da lih policija zaustavlja dok voze kroz srbiju -pogotovu u povratku jer svi zure da se vrate i idu na drugu voznju... Dokle vise? Ispitajte novinari putnike kad dodju sa letovanja, pregledajte ankete koje agencije daju na povratku, sacekajte *povratnike* da cujete utiske! Svasta cete dobiti kao odgvor,naravno negativno!

  • Baki Vreme: 22.06.2015 09:59h

    Prosle godine kad smo se vracali iz Neos Marmarasa,grupa iz Srbije je dosla u 13 h u Grcku a mi smo krenuli u 15 h,u Beogradu smo bili u 3,30.Vozaci su vozili ko ludi. Pitanje je dali je tih par sati pauze ako se to moze i nazvati pauzom,(s obzirom da vozaci moraju da ubace sav prtljag u bunker autobusa )mogu odmoriti?

  • ivaiva77 Vreme: 22.06.2015 10:43h

    Ja sam prosle godine letovala preko ove agencije, i u povratku iz Grcke su nam prikljucili putnike iz druge agencije, isla su 3 autobusa, PREPUNA, jedva smo mogli da disemo, izmedju sedista nije bilo mesta za noge pa su se putnici na spratu klali oko prostora... nisam sigurna koliko ima standardnih mesta u autobusu ali mislim da je i ovih 88 koji se u clanku spominju mnogo .... a to sto vozaci nemaju vremena da se odmore od dugih voznji to je posebna prica....

  • neki putnik Vreme: 22.06.2015 16:21h

    dakle, i u Grcku svake godine, i svuda po Evropi (gde se moze), putujemo autobusom i svaki put mislim da je potrebno, ne samo 2 vozaca, vec i 2 vodica, da kada spava jedan vozac, spava i jedan vodic, tj. da u svakom momentu dvoje bude budno.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP