Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

STRAŠNO!

Vozač koji je u udesu ubio četvoro mladih osuđen na osam godina zatvora!

Autor: Tanjug | 09.07.2013 - 15:50:00h | Komentara: 0

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na osam godina zatvora Predraga Bojanića (35) jer je pijan prebrzom vožnjom izazvao saobraćajnu nesreću i usmrtio četvoro ljudi, saopštio je danas taj sud.

nastradale sestre

Nastradale sestre Milena i Jelena Rusov

Ovom odlukom potvrđena je presuda Višeg suda u Beogradu koji mu je pored zatvorske kazne izrekao i meru zabrane upravljanja motornim vozilima “B” kategorije u trajanju od četiri godine (nakon odsluženja zatvorske kazne).

Oštećeni su radi ostvarivanja svojih imovinsko pravnih zahteva upućeni na parnicu.
 

Bojanić je osuđen jer je 2. marta 2012. godine nasilnom i prebrzom vožnjom od 130 kilometara na sat, gde je dozvoljena brzina bila 60, izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj su nastradale tri devojke i jedan mladić.
 

Nesreća se dogodila oko ponoći, 2. marta. Bojanić je vozio BMV u kojem su bile sestre Milena (28) i Ljiljana Rusov (24), njihova drugarica Jadranka Jović (23), dok je na mestu suvozača bio Mirko Gačić.
 

Tokom postupka utvrđeno je da je Bojanić vozio pod dejstvom alkohola sa 1.12 promila u krvi kao i da se nije zaustavljao na semaforima.
 

Tako je udario u “juga” koji je u jednom trenutku naišao iz bočne ulice, a koji je vozio Predrag Fuštić (37), koji je mesec dana posle udesa podlegao povredama.
 

Po nalaženju Apelacionog suda, u delu odluke o kazni i izrečenoj meri bezbednosti zabrane upravljanja motornim vozilom “B” kategorije, prvostepeni sud je cenio sve olakšavajuće i otežavajuće okolnosti na strani okrivljenog.

Bojanić

Ide na osam godina u zatvor: Predrag Bojanić

Od olakšavajućih okolnosti kod okrivljenog uzeo je u obzir njegovu relativnu mladost, kao i raniji život i porodične prilike, dok je od otežavajućih okolnosti cenio činjenicu da su u saobraćajnoj nesreći život izgubile četiri osobe što višestruko prelazi meru potrebnu za postojanje težeg, kvalifikovanog oblika krivičnog dela ugrožavanja javnog saobraćaja – teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.
 

Apelacioni sud je u obrazloženju naveo da je prilikom odluke o kazni imao u vidu i iskreno kajanje okrivljenog, ali i to da je grubo kršio saobraćajne propise, nasilnički vozio ne pokazujući obzir prema bezbednosti ostalih učesnika u saobraćaju i tako usmrtio četiri osobe.


Sud je ocenio da kajanje okrivljenog ne može biti olakšavajuća okolnost koja bi uticala na drugačiju odluku o visini kazne, navodi se u saopštenju.

Povezane vesti:

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP