Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

VLADIMIR KARAN (46) TEŠKO POVREĐEN JUČE NA BANOVOM BRDU U BEOGRADU

Vozača džipa unakazio podmetnuti eksploziv!

Autor: J. Paunović - M. Dudvarski | 11.06.2015 - 07:00:00h | Komentara: 1

Vozač automobila BMW X6 Vladimir Karan (46) iz Beograda teško je juče povređen oko 15.20 na Banovom brdu u Beogradu prilikom aktiviranja eksplozivne naprave koja je postavljena ispod njegovog automobila, tačnije ispod vozačevog sedišta.

Lekari Vojnomedicinske akademije bore se za život Karana, koji je beogradskoj policiji poznat po nizu teških krivičnih dela - od tuča, razbojništva do prodaje narkotika. Prilikom eksplozije uništena su još dva prakirana automobila i povređena dva slučajna prolaznika, od kojeg se jednom staklo zabilo u nogu.
Kako „Alo!“ saznaje, Karan je bio u obližnjem kafiću i nije ni znao da mu se naprava nalazi pod sedištem. Čim je pokrenuo auto s italijanskim tablicama, došlo je do eksplozije. Od siline udarca on je izleteo kroz šoferšajbnu i sav u plamenu pao na asfalt.

Pomoć ukazivali i pripadnici  Žandarmerije

Pomoć ukazivali i pripadnici Žandarmerije | Foto: RAS

 

Izbegnuta veća tragedija
 

Na mestu gde je ekslodirao BMW X6 nalazi se autobusko stajalište i četiri kafića okolo, i sva je sreća da se automobil zakucao u parkirana vozila, a ne među ljude.
- Bilo je kao na filmu. Ljudi su počeli da beže i da vrište. Mislili smo da ima više povređenih. Bilo je jezivo videti živog čoveka u plamenu - prepričava jedan od konobara iz obližnjeg kafića i napominje da je povređen i jedan njegov kolega koji je pritekao da pomogne vozaču automobila.

- U pomoć su mu pritekli građani koji su ugasili vatru koja ga je zahvatila. Prvu lekarsku pomoć pružila mu je medicinska sestra koja se sasvim slučajno zatekla na mestu nesreće. Čovek je bukvalno unakažen i u teškom stanju prevezen u Vojnomedicinsku akademiju, gde se lekari bore za njegov život - priča naš sagovornik blizak slučaju.

Prema rečima očevidaca, automobil pod kojim je bila podmetnuta eksplozivna naprava nastavio je da ide Kirovljevom ulicom na Banovom brdu i zatim udario u dva parkirana kombija. Nakon eksplozije povređen je i student Više hotelijerske škole koji se vraćao sa fakulteta. Kada je vozilo eksplodiralo, staklo mu se zarilo u nogu, ali, srećom, staklići nisu presekli arteriju.

Naprava eksplodirala  u blizini autobuske  stanice

Naprava eksplodirala u blizini autobuske stanice | Foto: RAS


Ispred VMA juče su se okupili prijatelji povređenog Karana, ali nisu bili raspoloženi za davanje bilo kakvih izjava, čak su zamolili novinare da se odalje od bolnice. Prema našim informacijam, na gašenju požara bilo je angažovano pet
vatrogasnih vozila, sa 19 vatarogasaca.

Požar gasilo  19 vatrogasaca

Požar gasilo 19 vatrogasaca | Foto: RAS


Pomoć povređenima ukazivalo je i dvoje pripadnika Žandarmerije, koji su se slučajno zatekli na mestu eksplozije. U pitanju su dr Nataša Ilinčić i ronilac Žandamerije Draško Suvara.

Daljinskim aktivirana bomba?!


Kako „Alo!“ saznaje, eksplozija se dogodila kad je daljinskim upravljačem aktivirana naprava postavljena ispod džipa Vladimir Karana.
- Verovatno je mobilnim telefonom aktivirana naprava. Istraga u vezi sa ovim slučajem je u toku. Sumnja se da su Karana pratili i napravu aktivirali kad je ušao u džip - objašnjava naš sagovornik.

Poslednji komentari
  • gavrilovic Vreme: 11.06.2015 11:53h

    Narkodiler.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP