Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

PODIGNUTA OPTUŽNICA

Vozaču BMW-a sa Ade Huje preti 12 godina zatvora!

Autor: RAS | 06.01.2015 - 14:28:00h | Komentara: 2

Više tužilašto u Beogradu optužilo je Dušana Jovanovića (19) za smrt troje mladih na Adi Huji i preti mu do 12 godina zatvora.

Pio rakiju od maline: Dušan Jovanović

Pio rakiju od maline: Dušan Jovanović

Kako saznaje “Blic”, tužilaštvo tereti Jovanovića za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja i smrt Nemanje Antića (18), Anastasije Stajić (16) i Miloša Jankovića (20).

- Optuženi se tereti za izazivanje teške saobraćajne nesreće, čijom je krivicom došlo do smrti troje ljudi. Optuženi je grubo prekršio Zakon o saobraćaju. Vozio je bez dozvole u alkoholisanom stanju i velikom brzinom, usled čeka je uleteo u Dunav. Maksimalna zaprećena kazna za Dušana Jovanovića je 12 godina zatvora - kažu u Višem tužilaštvu.

Dušan Jovanović (19) vozio je BMW 22. novembra 2014. bez vozačke dozvole, pijan, brzinom većom od 110 kilometara na sat i sleteo sa šetališta na Adi Huji pravo u Dunav. U nesreći je poginulo troje, a povređeni su Milica Jokić (18) i Luka Višnjić (18), dok je Jovanović ostao nepovređen.

U nesreći poginuli: Anastasija Stajić, Nemanja Antić i Miloš Janković

U nesreći poginuli: Anastasija Stajić, Nemanja Antić i Miloš Janković
- Svi smo pili rakiju od maline, ali nismo bili mortus pijani. Automobil sam uzeo krišom. Žao mi je zbog svega, ne znam kako ću da preživim. Neizmerno se kajem i ne znam kako ću na duši nositi smrt mojih prijatelja i to što sam vozio bez vozačke dozvole - rekao je Jovanović, koji je pokušao da se ubije u zatvorskoj bolnici, posle čega je pod pojačanim nadzorom stražara.


Luka Višnjić, sin Olje Bećković koji je povredio ruku i koji je operisan u Urgentnom centru, rekao je da je Jovanović vozio brzo i da su mu svi u automobilu govorili da uspori.


- Kada smo uleteli u Dunav, nastala je panika. Isplivao sam i nekako se domogao obale. Nisam znao gde se nalazim niti gde su ostali. Ne pridružujem se krivičnom gonjenju Jovanovića - rekao je Višnjić na saslušanju.

Preživela Milica Jokić tužiocu je ispričala da je Miloš Janković insistirao da se od kafića na Dorćolu do restorana na Adi Huji vozi u gepeku automobila jer ih je bilo šestoro.


- Nije bilo mesta za sve nas u kolima, pa je Miloš predložio da se on vozi u gepeku. Ja sam sedela na mestu suvozača. Kada smo uleteli u Dunav nastala je panika - ispričala je Milica Jokić.

U dosijeu 25 prijava

Otežavajuća okolnost za Dušana Jovanovića je i to što je pre nesreće napravio čak 25 saobraćajnih prekršaja. Od toga čak osam puta vozio je bez dozvole. Ipak, nijedna od tih prijava nije okončana presudom, zastarelo je osam postupaka, izdata je jedna naredba za privođenje, dok je 14 procesa odloženo zbog nepronalaska okrivljenog.

Poslednji komentari
  • pettar Vreme: 06.01.2015 16:11h

    Samo?

  • dx Vreme: 07.01.2015 02:14h

    sta reci a ne zaplakati

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP