Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

KAMIONDŽIJU SAŠU JAKOVLJEVIĆA BRANI BRAT

Vozio tonu kokaina, a gadio se droge!

Autor: M. Dudvarski | 04.06.2015 - 07:00:00h | Komentara: 0

Nenad Jakovljević, brat od strica uhapšenog Saše Jakovljevića (41), osumnjičenog za šverc više od tone kokaina na ostrvu Fajal u Azorskom arhipelagu, kaže da je Saša otišao u Nemačku trbuhom za kruhom pre mesec dana kako bi pokušao da prehrani svoje troje dece.

Plen sa broda „Martela“

Plen sa broda „Martela“

- On se gadio kriminala i droge. Radio je kao kamiondžija za jednu privatnu firmu iz Obrenovca. Često mu nisu davali platu, tako da nije imao čime da nahrani decu. Trudio se i borio se. Kuću koju smo on i ja nasledili uspeo je da sredi i dovede u funkcionalno stanje. Ali poplave su uništile sve što je uradio. Deca mu sada žive raštrkano, a on je odlučio da ode u Nemačku da zaradi novac - kaže Nenad.


On je dodao da je Saša imao nemačko državljanstvo i da je i ranije tamo radio, ali da nikada nije uspeo da nađe dobar posao na duže vreme.
- Kako je dospeo na taj brod i šta je radio na njemu, ne znam. Ali siguran sam da Saša nije znao šta je na brodu. Nikada nije počinio nikakvo krivično delo. Glavna briga je kako će sada njegova deca da žive. Nadam se da će čitava zbrka brzo biti razrešena i da će se dokazati da Saša nema nikakve veze sa švercom kokaina - naveo je Sašin brat Nenad.

U noći između 27. i 28. maja ove godine, na brodu “Martela”, na kojem se nalazilo 1.150 kilograma kokaina, bili su Srbi Dragoslav Živković (55), Ivan Guconić (30), iz Beograda, Nemanja Perić (34) iz Obrenovca, Slavko Veselinović (47) iz Kovina i Saša Jakovljević (41), rođen u Nemačkoj, sa prebivalištem u Obrenovcu. Oni se terete za šverc droge vredne gotovo 70 miliona evra.

Inače, skoro nijedna velika zaplena narkotika u poslednje vreme nije prošla bez ljudi sa Balkana. Pre desetak dana, takođe u portugalskim vodama, presretnuta je jahta “Amsterdamer” sa 1,1 tonom kokaina koji su prevozila dva Hrvata i jedan Srbin. Kako je tada saopštio ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, u pitanju je bila zajednička akcija policija Srbije, Španije i Hrvatske. Vrednost narkotika je procenjena na 44 miliona evra, dok bi na ulici cena droge bila udvostručena.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP