Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

„SRPSKI RULET“ NA BEOGRADSKIM PRUGAMA!

Vozovi prolaze, rampa dignuta!

Autor: : J. Jokanović | 19.06.2014 - 08:37:00h | Komentara: 5

Prelazak preko pružnog prelaza u beogradskom naselju Železnik ravno je “srpskom ruletu”, jer je rampa koja upozorava na dolazak voza pokvarena i stoji podignuta više od godinu dana!

Rampa u Železniku

Iako su mediji više puta pisali o ovom problemu, „Železnica“ nije reagovala

  • Rampa u Železniku | Foto:
  • Rampa u Železniku | Foto:
  • Rampa u Železniku | Foto:
  • Rampa u Železniku | Foto:
  • Rampa u Železniku | Foto:

Rampa na pružnom prelazu u
naselju Železnik koja upozorava na dolazak voza pokvarena je i stoji
podignuta više od godinu dana
!

I dok u “Železnicama” smatraju da su najčešći krivci za nesreće na prelazima - drugi učesnici u saobraćaju, situacija u Železniku daje sasvim drugačiju sliku. Tragedije se tamo svakodnevno izbegavaju - samo pukom srećom! Iako su mnogobrojni mediji, pa i “Alo!”, više puta pisali o ovom problemu, ni posle godinu dana nadležni u “Železnicama Srbije” nisu preduzeli ništa kako bi rešili problem i osigurali bezbednost na ovom pružnom prelazu, pa rampa i dalje stoji podignuta, ne upozaravjući na dolazak voza.

U našu redakciju juče je stigla fotografija na kojoj se vidi autobus koji se zaustavio tik uz šine kojima je projurio voz.

- Za nedelju dana dva puta smo naleteli na ovaj voz. Prvi put smo stali na vreme, a juče smo za dlaku izbegli sudar. Vozač autobusa nije video voz, pa nas je mašinovođa upozorio piskom. Sva sreća da nije vozio brzo, pa je stigao da ukoči - kaže naš čitalac Zoran, koji nam je prosledio fotografiju.


Iako smo pokušali da od “Železnica Srbije” saznamo da li će i kada rampa na ovom prelazu biti popravljena radi bezbednosti svih učesnika u saobraćaju odgovor nismo uspeli da dobijemo!

Crne brojke

Za šest meseci duplo više nesreća nego cele prošle godine!
Samo u jednoj nesreći koja se dogodila febrauara ove godine u Zaječaru, četiri osobe su poginule kada je voz nalateo na džip. Istog meseca, kod Smedereva je na pruzi poginuo taksista, a jedan muškarac poginuo je u sudaru voza i automobila na železničkom prelazu na Trnavskoj raskrisnici kod Čačka.

Tragedija je mesec dana kasnije zabeležena i u mestu Leštani kod Loznice kada je voz okrznuo pešaka koji je ubrzo preminuo. U aprilu je poginuo muškarac (57) u Sremskim Karlovcima kada je na njega naleteo putnički voz kod putnog prelaza, a prošlog meseca na pružnoj deonici Bočar-Padej poginuo je muškarac star 46 godina iz Bočara, kraj Novog Bečeja.

Poslednji komentari
  • mirjana Vreme: 19.06.2014 09:21h

    to nije nista novo i u mladenovcu je tako

  • dule Vreme: 19.06.2014 11:16h

    podjite malo van Beograda da vidite prelaze . Narocito dole na jugu , a celokupna infra struktura kao da nije deo Srbije.

  • tibor Vreme: 19.06.2014 12:50h

    Ovako bude i kod nas u Zrenjaninu u naselju Berbersko

  • Драгомир Vreme: 20.06.2014 07:50h

    Господо новинари,научите да тачно пишете железничке термине?ПОЛУБРАНИК НИЈЕ СПУШТЕН!А ви пишете да је то РАМПА?Рампа је уздигнути део поред колосека у нивоу платоа теретног вагона и служи за истовар робе.Или ако је на теретном вагону било које возило оно преко рампе изађе!ЗАШТО СУ МНОГИ ПОЛУБРАНИЦИ ПОДИГНУТИ?Краду се делови са уређаја.Закаже електроника!Ако се полубраник не спусти сви семафори за возове аутоматски показују црвено светло што се на командном пулту то види.Тада машиновође добију налог да обавезно стану испред таквог путног прелаза и свако непоштовање доноси им изузетно велику казну што машиновође поштују.Значи да возачи знају да подигнути полубраник им није опасност!Воз пролази а полубраник није спуштен и придошли возач мисли да је то опасно?Пре тога је машиновођа стао испред и видевши да нема друмских возила наставио је вожњу.ПОЛУБРАНИКЕ УВЕК НЕКО НАМЕРНО ОШТЕТИ?

  • saw Vreme: 20.06.2014 08:24h

    lepo sto napisete gde rampe ne rade mene interesuje ko ce i kada u zatvor zbog toga

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP