Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

SABIN MARIĆ (30) U VIŠEM SUDU U BEOGRADU DOBILA 15 GODINA ZATVORA

Vrištala na kolenima kada je osuđena za ubistvo muža!

Autor: Milan Dudvarski | 12.03.2014 - 07:02:00h | Komentara: 7

Sabin Marić (30), državljanka Obale Slonovače, koja je u iznajmljenom stavnu na Banovom brdu bušilicom na spavanju ubila supruga Branka (39), bacila se na pod i počela da vrišti nakon što joj je juče sudija Višeg sudu u Beogradu izrekao kaznu zatvora od 15 godina.

Branko i Sabin Marić

Branko i Sabin Marić

Straža nije mogla da
je nagovorida krene
iz sudnice, pa su morali
da je odnesu do ćelije

Sudija Milenko Cvijović je prilikom izricanja presude rekao da je Sabina ubila muža na podmukao način, u situaciji kada on nije mogao da se brani.

- Zloupotrebili ste poverenje koje je muž imao u vas. Vi ste ga ubili kada je on spavao i nije imao priliku da se brani - naveo je sudija Cvijović.

On je dodao da je sud imao u vidu okolnosti oko kojih se Sabina izšanjavala tokom suđenja, ali da one nisu prihvaćene kao olakšavajuće okolnosti.
- Iako ste vi ispričali da ste teško živeli, da je bilo nesuglasica među vama i svađa, to nikom, pa ni vama ne daje zapravo da nekom oduzmete život, jer mu taj život niko nije ni dao - rekao je sudija Cvijović.

Preživela trovanje  lekovima

Preživela trovanje lekovima

Sudija je naveo da zbog svega izrečenog na suđenju i svih prikupljenih materijalnih dokaza, kao i vaganja svih okolnosti, sud je odlučio da Sabinu Marić zbog ubistva supruga Branka Marića osudi na 15 godina zatvora.

U mučnoj atmosferi u sudnici Višeg suda Sabina je slušajući sudiju i njenog prevodioca sve vreme plakala, a kada joj je Cvijović izrekao presudu i kada su je zatvorski čuvari izveli iz sudnice ona se bacila na kolena i počela da vrišti.

- Straža nije mogla da je nagovori da krene, pa su morali da je odnesu do ćelije - rekao je jedan od sudija koji se zatekao u blizini celog događaja.
Inače Sabina Marić je ranije priznala da je 29. januara 2013. godine ubila muža, ali je navela da to nije htela da učini, već samo da mu pripreti da je više ne maltretira i ponižava.

Ulaz u stan gde je počinjeno ubistvo

Ulaz u stan gde je počinjeno ubistvo

Brižna majka
Veštak Branko Mandić izjavio je ranije u Višem sudu u Beogradu da je državljanka Obale Slonovače Sabin Marić bila brižna majka.
- Razgovarao sam dva puta sa njom. Zaključio sam da je najveći deo vremena provodila sa decom i da je bila dobra majka – rekao je veštak odgovarajući na pitanja.
U nalazu koji je dostavljen sudu, navodi se i da je posle zločina, po prijemu u Urgentni centar, pošto je i sebe povredila, Sabin Marić bila jako depresivna.

Poslednji komentari
  • esma Vreme: 12.03.2014 11:30h

    Razumem Sabinu i mnoge nepoznate Sabine kojima je jedini izlaz u ovom cinu ,jer ih niko ne stiti po onoj "zlo ciniti ,od zla se braniti tu zlocinstva nema..",ali istovremeno to ne vodi nigde .A pomracenje svesti kada nastupi ,mozda prouzrokovano ponizenima i nemogucnoscu da se odupre iskljucuju razumDa razumem ,ali naravno kao isvi normalni ne podrzavam.Jer nema kraja ako se krene tim putem.

  • Biz Vreme: 12.03.2014 11:37h

    Verovatno je tada postala svesna svoje besveti,da ce joj deca zauvek biti sirocad njenom krivicom,iskreno,zbog stepena brutalnosti kazna joj je ipak mala.

  • s4 Vreme: 12.03.2014 12:00h

    glupa presuda u srbiji najteze kazne dobijaju samo zene mogli su da je osude na 2 g to je prava kazna a ne na 15, i jos nesto ja bi se zalagao da se oslobode sve zene koje su u odbrani i posle visegodisnjeg maltretiranja u bile svoje muzeve jer drugog resenja nije bilo

  • boze pomozi Vreme: 12.03.2014 13:18h

    15 godina za monstriozno ubistvo? za obicno ubistvo verovatno daju 10.zlocin se u srbiji izgleda isplati.jos ako ste ozbiljan kriminalac apelacioni sud vam skine jos neku godinicu a onda ptedsednik jos po neku.kakva zemlja i kakvo pravosudje.majko moja

  • DA Vreme: 12.03.2014 15:44h

    Ne razumem ni njeno iznenadjenje presudom, ni ljude koji je brane. Zar je ona ocekivala nagradu za brutalno ubistvo? Muz je varao i ona ga monstruozno ubila. Cime ljudi pravdaju taj cin??

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP