Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

GODINU DANA ZATVORA ŽENI KOJA JE HTELA DA SE UBIJE U VLADI SRBIJE

„Vučiću želim samo sve najbolje”

Autor: B. Jelovac, A. Dimitrovska | 15.06.2013 - 07:02:00h | Komentara: 2

“Nisam nikakav atentator! Štaviše Vučiću želim svaku sreću i svako dobro u životu! Nikoga nisam htela da povredim...

Ljiljana  Marković (54)

Ljiljana Marković (54)

Nama je u ovoj državi napravljen pakao i prati nas najveća nesreća i šta sve ne otkako je moj Marko pre 12 godina ubijen... Od tada sve vreme tražim pravdu i tog dana sam je tražila u Vladi, a opet sam dobila najstrašniju nepravdu sa kojom više ne mogu da se borim”, kaže u ekskluzivnoj izjavi za “Alo!” Ljiljana Marković (54), koja je u Prvom osnovnom sudu osuđena na godinu dana zatvora, jer je 21. decembra prošle godine naoružana pokušala da uđe u zgradu Vlade Srbije s namerom da dođe do vicepremijera Aleksandra Vučića i da, ukoliko joj neko od nadležnih ne pomogne, izvrši samoubistvo.


Nesrećna žena koja se na ovaj očajnički potez odlučila nezadovoljna radom nadležnih organa u slučaju ubistva njenog sina Marka (22), u pritvoru je provela skoro četiri meseca odakle je puštena 11. aprila ove godine. Na presudu kojom je nedavno proglašena krivom za nedozvoljeno držanje i nošenje vatrenog oružja i izazivanje opšte opasnosti žalili su se i Prvo osnovno javno tužilaštvo i Ljiljana.

- Na sudu sam objasnila da nisam imala nameru da ikog u zgradi povredim. Ispričala sam i odakle mi pištolj... Imam ga, kao i oružani list za njega, otkako mi je sin ubijen... - kaže Ljiljana za “Alo!”.

Nije  uspela sa  pištoljem da  uđe pored  obezbeđenja  Vlade Srbije

Nije uspela sa pištoljem da uđe pored obezbeđenja Vlade Srbije | Foto: Zoran Ilić


Neutešna majka, koja više od deceniju traži pravdu za svog sina, doputovala je 21. decembra 2012. iz Vrbasa, gde živi u Beograd i pokušala da uđe u zgradu u Nemanjinoj, i to na glavni ulaz. Zaustavili su je pripadnici Uprave za obezbeđenje određenih ličnosti i objekata MUP-a, kojima je objasnila da želi da je primi i sasluša neko od funkcionera. Međutim, prilikom redovne procedure, takozvana zujalica je prilikom prelaska preko njene torbice zapištala i unutra je otkriven pištolj.
Tada se nesrećna žena potpuno psihički slomila i ispričala da samo želi pravdu za sina, neprestano ponavljajući da hoće da se ubije. Smirila se tek nakon što su joj policajci pomogli da se okrepi i nakon što su popričali sa njom. Sam incident se dogodio samo sat vremena pre sednice vlade kojoj tog dana nije prisustvovao Vučić, jer je otputovao u inostranstvo. Međutim, istražni sudija joj je potom odredio 30 dana pritvora koji je Markovićevoj još tri puta produžavan.

Nije htela da mu naudi,  već samo da popriča:  Aleksandar Vučić

Nije htela da mu naudi, već samo da popriča: Aleksandar Vučić | Foto: Aleksandar Koković


- Moja majka nije luda i nikada nikom ne bi naudila, a svakako ne Aleksandru Vučiću, od koga je samo htela da traži pomoć. Preko advokata mi je poručila da se na ovaj čin odlučila iz očaja i da posle svega više nema volju za životom - izjavljivala je i njena ćerka nakon nemilog događaja.
Ljiljanin sin Marko Marković (22) ubijen je 2001. u kafiću “Bob rok” u Vrbasu, tri meseca nakon izlaska iz zatvora u Sremskoj Mitrovici. Iako su trojica mladića osuđena zbog ubistva, a između njih Atila Magoši na 13 godina, Ljiljana je tvrdila da su nevini i da su prave ubice na slobodi.

Decenijama traži pravdu


Markovićeva više od decenije traži istinu o ubistvu sina kucajući na vrata ustanova i funkcionera. Njoj je sin ispričao da su ga u zatvoru u Sremskoj Mitrovici posećivali pripadnici Državne bezbednosti, koji su mu tražili da likvidira izvesnog funkcionera. Kada nije pristao, pretukla ga je „pajser brigada“. Ubijen je ubrzo po izlasku iz zatvora, a Ljiljana je tvrdila da je presuda navodnim ubicama nameštena i da ga je ubio DB, što joj je svojevremeno potvrdio i Milorad Ulemek Legija. Pre dve godine Milija Matijašević, koji je služio kaznu u “Zabeli” zbog podstrekivanja na ubistvo Markovića, izašao je na slobodan vikend i nađen je četiri dana kasnije u okolini zatvora, ubijen sa odsečenim rukama, zločin do danas nije rešen.

Poslednji komentari
  • nedjo Vreme: 16.06.2013 17:12h

    auuu,zastranismo skroz

  • igor Vreme: 18.06.2013 15:06h

    nije ni sin bio cvecka

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP