Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

STRAVIČNO!

VUDU MAGIJA: Zatvorila babu u špajz i davala joj hranu za mačke! (VIDEO)

Autor: Enis Sadiku | 18.01.2015 - 19:16:00h | Komentara: 3

Marija Bogdanović (38), koja je odležala kaznu od 10 godina zatvora, zbog saučesništva u ubistvu svoje babe Kosare Bašević (72), ponovo je napala jednu staricu, tvrdi Sonja Slović (34), unuka Marijine nove žrtve Mirjane Lukin (89). Sonja kaže da se Marija po izlasku iz zatvora udala za njenog ujaka Branka Lukina (59), koji je sa njom došao da živi kod svoje majke. Prema Sonjinim navodima, Marija je uspela da obrlati supruga i zajedno su se udružili protiv njene bake Mirjane.

Izašla iz  zatvora krajem 2006: Marija  Bogdanović

Izašla iz zatvora krajem 2006: Marija Bogdanović

- Oni su baku izgladnjivali i maltretirali je psihički i fizički kako bi što pre umrla, pa da postanu vlasnici njenog stana u Novom Beogradu jer su sa njom sklopili ugovor o doživotnom izdržavanju i dobili su ovlašćenje za podizanje njene penzije. Moja baka morala je da napusti svoj stan od 76 kvadratnih metara i preseli se kod mene i moje male ćerkice u iznajmljenu garsonjeru jer je bila u očajnom stanju. Baka se za pomoć obratila za pomoć policiji i socijalnim radnicima, kojima je ispričala kako je sin i snaja maltretiraju. Protiv snaje i sina podnela je krivičnu prijavu zbog zloupotrebe poverenja i nasilja u porodici - kaže Sonja Slović.

Oštećeni grob  ubijene Kosare  Bašević niko ne obilazi

Oštećeni grob ubijene Kosare Bašević niko ne obilazi | Foto: Dimitrije Goll

Ona navodi da je sve počelo 2007, kada je njen ujak sa Marijom došao da živi kod njene bake, sa kojom su živele ona i njena pokojna majka.
- U početku su bili fini i obigravali su oko bake. Nagovorili su je da 2008. sa njima sklopi ugovor o doživotnom izdržavanju, a sledeće godine su se Marija i ujak totalno promenili. Baku su ostavljali zaključanu u sobici bez hrane, u mraku, a nisu se vraćali po nekoliko dana jer su išli na neke vašare. Baka mi je rekla da ju je ujak šamarao i vikao na nju kada mu je zatražila šolju mleka. Davali su joj da jede hranu za mačke i oduzeli su joj sva dokumenta. Govorili su joj da mnogo jede, pa da zbog toga ne ostaje hrane za njihovu ćerku. Rekla mi je da ju je Marija zaključavala u špajz, da ju je u avgustu prošle godine gurnula niz stepenice u hodniku zgrade jer je zatražila malo hrane i tada joj je povređena kičma. U međuvremenu je moja majka umrla, a nakon toga sam saznala ko je u stvari Marija. Tada sam je pozvala i rekla da znam da je ubila svoju babu, a ona je samo ćutala. Uplašena sam za bakinu i svoju bezbednost. Znam da je ona svoju kaznu izdržala, ali je našla novu žrtvu - priča zabrinuta Sonja.

Vuk dlaku menja,  ali ćud nikada:  Marija Bogdanović

Vuk dlaku menja, ali ćud nikada: Marija Bogdanović

Ona dodaje da je Mariju redovno posećivala drugarica Nataša Novković (38), koja je 29. oktobra 1996. u Beogradu, u Ustaničkoj ulici 139, na Konjarniku, sa 133 uboda nožem ubila Marijinu baku Kosaru Bašević (72).
- Posećivali su je i neki čudni likovi od kojih je nju hvatala jeza. Baka mi je rekla da je čula razgovor Marije i Nataše u kojem se snaja hvalila kako se dobro udomila i da će od sada svima njima biti lakše. Agonija moje bake trajala je sve do avgusta prošle godine, kada su me pozvale komšije i rekle da je baki loše. Odmah sam otišla kod nje i ugledala jeziv prizor. Baka je za mesec dana toliko smršala da je u prvom momentu nisam prepoznala - ističe Sonja.
Slučaj je tad prijavljen policiji i centru za socijalni rad i po njihovoj preporuci Sonja je odvela baku.
- Hteli su da je proglase ludom i terali su je da proda stan. Baka je insistirala da se pokrene postupak za raskidanje ugovora o doživotnom izdržavanju, pogotovo što su počele da pristižu naredbe o plenidbi stvari. Iako je ujak koristio bakinu penziju, nije plaćao račune za komunalije, te su se dugovi nagomilali. Sada ja vraćam te dugove, a baka pored svog stana mora da se grči u maloj garsonjeri, iako je ozbiljno bolesna - kaže Sonja Slović.

„Molim vas, ne vraćajte me sinu, može da me ubije”

Plaši se za  svoj život:  Mirjana  Lukin

Plaši se za svoj život: Mirjana Lukin

“Neću da živim sa mojom sinom ubicom! Bila sam gladna i željna svega kod njega. Molim vas, nemojte da me vraćate njemu. Neću sa njim da živim, hoću da ga pljunem. Molim vas, nemojte da me vraćate da sa njim živim. On je bi me prodao za rakiju. On je alkoholičar, sav smrdi na rakiju. Bila sam gladna i željna svega kod njega. On je đubre i propalica. Šamarao me je. Dao bi mi da popijem nešto da odem na onaj svet. On je lud, a ne ja. Hoću sa mojom unukom da živim”, kroz plače kaže Mirjana Lukin.

Ne veruje da je njegova žena ubica

Branko Lukin, koji se Marijom oženio 2007. i sa kojom ima maloletnu ćerku, ne veruje da je njegova supruga osuđena zbog ubistva svoje bake, a nije želeo da nam omogući kontakt sa njom.
- Ne razumem šta me to pitate. S Marijom nemate šta da razgovarate, ona nije ta osoba. To je neka greška, Marija nije bila u zatvoru. To što tvrdi moja majka, to su porodične stvari i vi ne treba da se mešate - rekao je Sonjin ujak i potom prekinuo vezu.
Kada smo otišli do njegovog stana, zapretio je da će nas tužiti jer nije dao nikakvu saglasnost da se objavi tekst, a onda je zalupio vrata. Komšije kažu da se iz stana Sonjinog ujaka čuje buka.
- Često je policija intervenisala. Mirjana se žalila da joj je sin uzeo penziju, pa ona nema za hranu. Često je uplakana znala da zakuca na vrata i moli za koji dinar kako bi kupila hleb i mleko - ispričala je stanarka zgrade.


Ubila pod uticajem vudu magije?!

Kosara Bašević (72) nađena je mrtva u svom stanu 29. oktobra 1996. u Beogradu, u Ustaničkoj ulici 139, u naselju Konjarnik, a nesrećna starica ubijena je sa čak 133 uboda nožem! Zbog ubistva je uhapšena njena unuka Marija Bogdanović, koja je tada imala 19 godina, i njena nerazdvojna drugarica iz srednje škole Nataša Novaković (38). Marija je dala Nataši ključ od stana, u koji je ona ušla dok je Marija bila u šetnji sa bakom. Kada se Kosara vratila u stan, Nataša je napala i izbola skakavcem. Nataša se na sudu branila da je Kosaru ubila na nagovor Marije jer je, kako je tvrdila, bila pod uticajem „njenih čarolija“. U Natašinom stanu su nađene dve vudu lutkice od plastelina u saksijama za cveće, izbodene iglicama, a na njima su bili portreti Kosare i njihove omražene profesorke iz škole. Veštaci su utvrdili da su devojke natprosečno inteligentne, da kod njih nije bilo znakova duševnog oboljenja, a da su u vreme ubistva bile smanjeno uračunljive. Psiholog Stanko Ivandić je istakao da je kod devojaka postojala „homoseksualna dinamika, ali da nije došlo do realizacije homoseksualizma“. Neuropsihijatar dr Bratislav Petrović naveo je su devojke bile pod uticajem „neke balkanske varijante afričke magije“. Sud u Beogradu 1998. osudio je Natašu na 12 godina zatvora, dok je Marija dobila 10 godina zbog podstrekivanja na zločin.
Poslednji komentari
  • kostadin Vreme: 19.01.2015 04:54h

    Odmah je postaviti za direktora Penzijskog fonda.

  • Perica Vreme: 19.01.2015 07:47h

    Jezivo! Baš i liči na nadljudsku kreaturu.

  • mirja Vreme: 19.01.2015 18:13h

    Porodične razmirice ne treba da budu u hronici, možda Sonji treba stan, pa opleti po ujaku. A baka ko baka stara i nejaka, treba stvarno utvrditi njeno zdravstveno stanje pa pisati ovakve užasne stvari!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP