Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

MLAĐI BRAT LUKE BOJOVIĆA (40) NIKOLA (39) IZREŠETAN U SAČEKUŠI U BEOGRADU

VUK: „Država je kriva
za smrt mog sina”

Autor: B. Jelovac - J. Paunović | 30.04.2013 - 10:33:00h | Komentara: 16

Profesionalni ubica, nemaskiran, samo sa kačketom na glavi, ispalio je u ponedeljak oko 7.05 metak u potiljak, a potom još 12 hitaca i dokrajčio Nikolu Bojovića (39), mlađeg brata Luke Bojovića (40), u klasičnoj sačekuši u ulici Carice Milice u centru Beograda. Nikolin otac Vuk Bojović kratko je juče za “Alo!” rekao da mu je “država na kraju i oduzela sina”, aludirajući na svoje ranije tvrdnje da su od Luke u javnosti pravili “monstruma koji stoji iza svih ubistava u Srbiji i Evropi”. Sa druge strane, u policiji veruju da je motiv likvidacije “osveta Luki, koji je bio izuzetno vezan za Nikolu i da mu veće kazne od ubistva brata nema”.

Carice Milice, hronika

Ubica sa kačketom izrešetao žrtvu:Mesto zločina | Foto: Aleksandar Stanković

Šokirani prolaznici bežali su u okolne lokale, a na pločniku je ostao da leži Bojović sa prostrelnim ranama glave, grudnog koša, stomaka i podlaktice, krvareći, bez svesti i sa jedva primetnim disanjem. Iako ga je ekipe Hitne pomoći prevezla u Urgentni centar, gde je pokušana reanimacija, Nikola je od zadobijenih povreda preminuo. Kako saznajemo, za to vreme njegov otac, direktor beogradskog zoološkog vrta uporno ga je zvao na telefon jer nije dolazio po njega da ga odveze na posao. Celu likvidaciju zabeležila je sigurnosna kamera prodavnice koja je na dva metra odatle, a i većina okolnih zgrada ima video nadzor, pa se policija nada da će snimci biti od pomoći u istrazi.

Nikola Bojović

Nikola Bojović

- Nemam komentar! Država mi je oduzela sina! I ja i Nikola smo dobijali pretnje, ali naravno da nismo ništa prijavljivali jer nismo ni u koga imali poverenja - kratko je rekao Vuk Bojović, koji je u više navrata tvrdio da je prošla vlast od Luke napravila monstruma i napakovala mu da stoji iza 35 ubistava u Srbiji i Evropi bez ijednog dokaza, a da se pritom i jedini postupak koji se vodi pred sudom, vodi samo na osnovu iskaza Sretka Kalinića (39), pripadnika “zemunskog klana” zvanog Kaspin.

Luka Bojović

Ubili mu brata iz оsvete?: Luka Bojović | Foto: ALO.RS

- O motivu likvidacije se može za sada samo nagađati. Svakako je reč o profesionalcu kog su angažovali kriminalni klanovi. Pošto je Luka u pritvoru u Španiji već godinu dana ne može se govoriti o sukobu u nekim poslovima. U podzemlju je ubistvo bližnjih, a ne same osobe koja se zamerila, znak surove odmazde. Veća kazna mu od ubistva brata ne treba, a ko bi se na tako nešto odlučio za sada se samo može nagađati. Bojovićevo ime se vezivalo za veliki broj likvidacija. Njegova ekipa je u sukobu sa “budvanskim klanom”, zna se da je Kalinić ispričao da je 2008. u Budvi greškom ubio Nikšićanina Gorana Pejović umesto Ivana Delića i da ga je Bojović poslao da ubije Budvanina.
Sa druge strane Kalinić je svedočio da je Bojović i naručio u znak osvete za Arkanovo ubistvo, likvidacije Andrije Draškovića, Zorana Nedovića i Branka Jevtića, od kojih je jedino ubijen Jevtić, a za šta mu se i sudi pred Specijalnim sudom. Bojovićevo ime dovodilo se i u vezu sa ubistvima Danila Radonjića i njegovog kuma Branislava Šaranovića. Otuda istraga za sada ide u ta tri pravca - kažu u policiji.

Hapšen u Španiji
Lukin brat Nikola Bojović oženjen je i otac je dvoje dece. Iako je u policijskim evidencijama zaveden kao pripadnik bratove grupe, Nikola nije osuđivan. Privođen je 2005. zbog iznude, ali je postupak obustavljen, a njegovo ime spominjao je Kalinić, koji je naveo da je zajedno sa Lukom 2004. ubio Branka Jevtovića i da ih je o Jorginom kretanju obaveštavao upravo Nikola, ali njegovo ime nije završilo na optužnici. Nikola je u oktobru prošle godine otputovao iz Beograda u Španiju da poseti brata u pritvoru, ali je već sledećeg dana uhapšen sa Lukinom ženom Barbarom zbog navodnog pranja Lukinih nelegalno zarađenih para. Međutim, posle dve nedelje u pritvoru oboje su pušteni bez ikakve optužnice.

Poslednji komentari
  • AA Vreme: 30.04.2013 11:13h

    drzava nije kriva sto su oni kriminalci...

  • maki Vreme: 30.04.2013 11:49h

    Strasno.....Moje saucesce porodici...

  • Darko Vreme: 30.04.2013 12:33h

    Zna se ko ubija u 7 ujutru ispred 1000 svedoka i kamera, momka koji nosi kifle iz pekare ocu...Isti oni koji se pojave neki minut kasnije da naprave uvidjaj.Strasno...

  • milena Vreme: 30.04.2013 13:11h

    svaki roditelj voli svoje dete i ima bezgranično poverenje u njega.samo neće baš svaki roditelj da se suoči da mu je dete krenulo stranputicom....žao mi je vuka bojovića,nije lako kada sahranjujete dete....

  • Milan Živanović, Rača krag. Vreme: 30.04.2013 13:43h

    Kum im je dao imena. To što su oni želeli zvučnija, pa su ih gradili u svetu koji je sa one strane zakona, Vuk Bojović je morao da spreči! Razumem njegovu tugu, ali on je vrstan intelektualac i morao je sprečavati vaspitanjem! Moje iskreno saučešće.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP